Szegedi hírek

2022.12.17. 22:00

Vonatparádé az Agórában - Galéria

Koós Kata

Gigantikus terepasztalon zakatoltak a vonatok péntetől vasárnapig a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában. Hosszú kihagyás után ismét megrendezték az intézményben a vasúttörténi kiállítást, amelyen megtekinthetők voltak a vasútmodellező klubok és vasútmodellezők működő H0-ás terepasztalai, Karacs János részletes diorámái, Kiss Árpád vitrin modelljei, valamint a Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány relikviái.

Az élethű modellek mindenekelőtt az édesapák és fiaik sokaságát vonzották, akik szemmel láthatóan alig tudtak betelni a nem mindennapi látvánnyal. Az aprólékos gonddal kidolgozott modellek készítői még a szerelvények oldalán gyakran megfigyelhető graffitiket sem felejtették le alkotásaikról. A terepasztal nemcsak a vonatok, de a tereptárgyak tekintetében is lenyűgöző látványt nyújtott. A vasútállomásokon miniatűr emberek várták a szerelvényeket, amelyek szántóföldeken veszteglő traktorok, méretarányos hirdetőtáblák, legelésző tehéncsordák, serénykedő bányamunkások és horgásztavakban a nagy kapásra várakozó pecások mellett is elsuhantak. 

A terepasztal szinte minden négyzetmétere újabb és újabb érdekességet tartogatott. A pöttöm látogatóknak a legnagyobb kihívást a mindent a szemnek, semmit a kéznek szabály betartása jelentette. Sőt olykor láthatóan az édesapák is nehezen győzték le a tapintás csábítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában