Szegedi egyetemi hírek

2023.01.27. 16:04

Innováció a ritmuszavarokkal élő betegek kezelésében Szegeden

Az SZAOK Kardiológiai Elektrofiziológiai Munkacsoportja évtizedes hagyományaival összhangban, ismételten jelentős innovációt hajtott végre a ritmuszavarokkal élő betegek legmagasabb szintű kezelési stratégiájának részeként

delmagyar.hu

Forrás: http://www.med.u-szeged.hu/

A Szegedi Tudományegyetem Kardiológiai Elektrofiziológiai Munkacsoportja (részlegvezető: Dr. habil. Sághy László egyetemi docens), évtizedes hagyományaival összhangban, ismételten jelentős innovációt hajtott végre a ritmuszavarokkal élő betegek legmagasabb szintű kezelési stratégiájának részeként - írja a klinikai központ honlapja.

A pitvarfibrilláció, mint a modern társadalmakban élő, idősödő populáció leggyakoribb és legnagyobb kihívást jelentő ritmuszavara jelentős kapacitási terhet ró minden egészségügyi ellátóra, különösképpen azon intervenciós laboratóriumokra, ahol ezen ritmuszavar kezelésének legmagasabb szintjét jelentő katéter-ablációs beavatkozások történnek.

A sokszor akár több órát is igénybe vevő, nagy koncentrációt és szervezett team munkát igénylő beavatkozások jelentős könnyítése és a munkafolyamat nagymértékű felgyorsulása várható azon új technológia alkalmazásától, melyet szegedi munkacsoport első vidéki centrumként vezet be a terápiás eszköztárba.

A QDOT Micro jelzésű új katéter rendszerrel végzett első beavatkozásokra 2023.január 24 -25-én került sor Egyetemünk (operatőrök: Dr. Pap Róbert és Dr. Vámos Máté egyetemi docensek, Dr. Miklós Márton klinikai szakorvos, asszisztensek: Tóth Zsóka, Tóth-Baranyi Szuzanna, Mártonné Pop Cristina). Reményeink szerint ez a fejlesztés újabb lehetőséget biztosít betegeink számára, hogy a legmodernebb intervenciós terápiában részesülhessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában