Megnyíltak az óvodás lelkek

2023.01.26. 11:30

Játékos drámafoglalkozásra várják a gyerekeket

Kiegyensúlyozott, dinamikus csoportmunkával az egyébként zárkózott gyerekek is feloldódtak a drámapedagógiai foglalkozáson. Benkő Brigitta játékos programjával könnyedén szóra bírta a csöndesebbeket.

T. Sz.

A drámapedagógiai foglalkozáson megnyíltak a zárkózottabb gyerekek is. Fotó: Tábori Szilvia

Főként a szociális készségeket fejlesztő drámapedagógiai foglalkozásokra várja a gyerekeket - óvodásokat és iskolásokat egyaránt - a vásárhelyi művelődési központ. Legutóbb a Tornyai János Utcai Óvoda nagycsoportosait fogadta Benkő Brigitta drámapedagógus. Mint azt Tóthné Kotosz Andrea óvodapedagógus elmondta: a sokáig elhúzódott járványhelyzet felértékelte a drámaórákat; a gyerekekre komoly hatással volt a bezártság, a megszokott közösségtől távol töltött idő.

Fotó: Tábori Szilvia

- Mindannyian másként élték meg azt az időszakot, amely a kényszerű bezártság miatt megzavarhatta szociális magatartásukat, fejlődésüket. Miközben az otthon töltött időben a megszokottól eltérő hatások egyaránt érték őket - magyarázta az óvodapedagógus. Hozzátette: visszatérésük után a gyerekek kifejezetten vágytak a figyelemre, arra, hogy újra együtt lehessenek korosztályukkal. A mostani nagycsoportosok életét másfél évig a járványhelyzet határozta meg, egyértelműen látható volt ennek jele. Nem tűnt el nyomtalanul a hatása annak sem, hogy elmaradtak a nyílt közösségi események, ahol szerepelhettek, netán közönség elé állhattak volna. Az óvónők örömmel látták, hogy a drámapedagógiai foglalkozáson már az első 15 perc után megnyíltak azok, akik nehezen alkalmazkodnak új szituációkhoz. 

A foglalkozás játékos elemei feloldották még a visszahúzódóakat is. Olyan feladatokat kaptak, amely megnyitja a lelküket. Inspiratív, hogy kívülről figyelhették az eseményeket, a megszokottól olykor eltérő megoldásokat. Látták például azt, ahogy némi türelmi idő után az elsőre kevésbé érhető feladatban is előléptek a szervező alkatúak. És szépen formálódott a közösség.  

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában