Szegedi hírek

2023.01.31. 13:15

Kezdő kertészeknek indítanak kurzusfolyamot a Füvészkertben

Kertészeti praktikákat tárgyaló, hat alkalmas programsorozat indul február végén a Szegedi Füvészkertben. A vasárnap délelőttönként zajló háromórás kurzusok célja, hogy akik kedvet éreznek a kertészkedéshez, azoknak lehetőséget biztosítsanak a Füvészkert szakemberei az elméleti és gyakorlati tudás megszerzésére.

Koós Kata

Képünk illusztráció: kertészkedés a makkosházi közösségi kertben. Aki most kezdené, annak segít a Füvészkert: a talaj, a komposztálás, a károsítók elleni védekezés, valamint a kiskerti és a balkonnövények is téma lesz a kurzusfolyam során. Archív fotó: Karnok Csaba

Minden alkalommal más-más témakör kerül majd fókuszba. A február 26-i nyitófoglalkozás témája a talaj lesz. A résztvevők megismerhetik a szükséges talajmunkák és talajjavítások alkalmazásának lehetőségeit, a zöldségek és tápnövények termesztésének fortélyait a kiskertekben. Továbbá információt kaphatnak a cserepes növények nevelésében használható termesztő közegekről és a tápanyag utánpótlásának módjairól is. 

Március 12-én a növényvédelmi alapismeretek és a komposztálás lesz a téma. A jelentkezők választ kaphatnak majd többek között arra a kérdésre, hogy a napjainkban divatos mikrobiológiai készítmények használata valóban kiemelkedő fontosságú-e. 

A további alkalmak során téma lesz még a kórokozók és kártevők elleni védekezés hagyományos és környezetbarát módszerei, a balkonkertészet és a kerttervezési praktikák. Utóbbi kapcsán madárbarát- és lepkekert építéséhez is tippeket kaphatnak a résztvevők. Az április 30-ai záróalkalom során pedig a gyógynövények kerülnek majd fókuszba. A jelentkezők információkat kaphatnak az élettani hatásaikról és felhasználásukról, továbbá a konyhakertben és balkonon könnyen termeszthető gyógynövényekről, szaporításukról és gondozásukról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában