Rendezvények

2023.01.24. 14:47

Pusztaszeri programok

delmagyar.hu

Archív fotó: Karnok Csaba

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy a településen kulturális valamint ismeretterjesztő sorozatot indítanak, amelyek aktuális részei évszakonként követik egymást. Mindkét sorozat már megkezdődött: a kultúrát a Szironta együttes templomi harang koncertje nyitotta, míg a másik sorozatot Pintér István vásárhelyi történész előadása a doni katasztrófáról, az ott történt eseményekről. A község rendezvénynaptára már a véglegesítés küszöbén áll – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől. A várható programokból szemezgetünk.

A hagyományos rendezvényeket megtartják, ilyen az új kenyér ünnepe, a lovasnap, a traktoros találkozó, a Márton-nap, továbbá a lábtoll-labda, petanque-, illetve teqball-versenyek, folytatódik a sakkozók Honfoglaló-kupája. A „kisbolygó” Munkástelep centenáriumát különböző tematikájú eseményekkel szeretnék megünnepelni. A már említett ismeretterjesztő előadásokból a következő, a februári rendezvény, a fenntartható vízgazdálkodásról szól, amiről Balogh Péter beszél, Horváth Gábor szeptemberben pedig Anonymus nyomába vezeti el az érdeklődőket. Ellátogat Pusztaszerre a Jenő és Lujza című produkcióval a Szatymazi Színkör valamint Gulyás László vándormuzsikus is. A 2023-as évet decemberben a Gemma énekegyüttes templomi koncertje zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában