Nagyon vadon

2023.01.15. 11:11

Sajátos hangulata van a Szentes környéki világnak - Galéria

Jó ideje járja kerékpárral és kajakkal a várost körülölelő vadvilágot Virágos Ádám. A természetjárásai során rengeteget fotózott, a túrákon készült képeket pedig már a nagyközönség is láthatja: az utóbbi másfél év terméséből a legnagyobb közösségi oldalon hozott létre egy válogatást. A Vadon Szentes egy olyan arcát mutatja meg a környéknek, amelyet nem mindennap látni.

Majzik Attila

„Ottan némán, mozdulatlan álltam / Mintha gyökeret vert volna lábam. / Lelkem édes, mély mámorba szédült / A természet örök szépségétül.” – írja Petőfi Sándor a Tiszáról. Kétszáz éve született költőnk szavai máig érvényesek, az általa látott szépség fogta meg Virágos Ádámot is. A szentesi fiatalember a környező vadont járva döntött úgy, hogy a város melletti világ hangulatát másoknak is látnia kell.

Hangulatos helyeken

Virágos Ádám régóta járja biciklivel és kajakkal Szentes környékét, barangolásai során pedig rengeteg érdekes helyet fedezett fel.

– Sok jó témát ad ez a vidék. Hegyeink, völgyeink nincsenek, ezért lehet, hogy valakinek unalmasnak tűnhet a környék, de szerintem igenis izgalmas. A Tisza gyönyörű, ott minden évszaknak megvan a sajátos hangulata, egy kimeríthetetlen téma. A Kurca vadregényes világa is sok mindent lehet találni, az ártér is zseniális, de a félig-meddig kiszáradt Sulymos-tó is érdekes hely. Az egyik kedvencem a Kurca és a Tisza között egy nagy nyílt terület, ahol belátni az egész határt Szegvár felé: annak is nagyon jó hangulata van. Máshol is vannak csodás helyek, de ez a vidék mégis többet ad nekem – összegzett Virágos Ádám.

Vadon Szentesen

A villanyszerelőként dolgozó szentesi fiatalember nem profi fotós, hobbiból örökíti meg a Szentest körülölelő vadvilágot. A túrázások során készült képeket egy ideig csak magának gyűjtögette, de barátai unszolására egy oldalt is létrehozott a szentesi vadonnak a Facebookon.

– Nem tanultam a fotózást, csak hobbiként csinálom, a képeimbe egy profi fotós jó pár oldalról bele tudna kötni. Persze én is lendületet kaptam, igyekszem jobban beleásni magam a dologba. Vettem egy új gépet is, de a drónfotózás is érdekelne – mesélte Ádám.

– A képeimet először csak a barátaimnak mutattam meg, ők biztattak, hogy érdemes lenne másokkal is megismertetni ezt a világot. Így hoztam létre a Vadon Szentes oldalt – tette hozzá a természetjáró.

Barangolásra csábít

Az oldal csak nemrég indult, de egyre nagyobb érdeklődés övezi.

– Ez egy kísérletként indult, az is lehet, hogy két hónap alatt földbe áll az egész. Egyelőre számomra is hihetetlen, hogy ennyire felkeltette mások figyelmét is, sok pozitív visszajelzést kaptam. Az én generációmból sokan költöztek el Szentesről; nekik, akik már nem itt élnek, pláne lélekmelegítő arról a vidékről látni képeket, ahol felnőttek. Remélem, hogy azoknak is sikerül újat mutatni, akik itt élnek és kedvet kapnak a környék felfedezéséhez, a szentesi vadon bejárásához – fogalmazott Virágos Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában