Szponzorált tartalom

2023.02.06. 10:31

A népszerű konzoljátékok - a FIFA 23 az Electronic Arts utolsó fejlesztése

delmagyar.hu

Fotó: pixabay.com

Mivel a FIFA 23 az utolsó a közkedvelt ilyen típusú játékok közül, amelyet az EA készít, a szokásosnál nagyobb figyelem övezi a több évtizedes futballszimulátor-franchise utolsó nagy dobását. A grafika remekül néz ki, a változások javultak a tavalyihoz képest, és a hangsáv ezúttal is nagyon jó. Azonban sokan azt remélték, hogy valami kicsit izgalmasabb és eredetibb lesz a franchise utolsó termékénél. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Közkedvelt videojátékok több platformon

A FIFA 23 elérhető PC-n, Nintendo Switchen, PlayStation 4, PlayStation 5-ön és Xbox One, illetve Xbox Series X/S-en.

FIFA 23 karrier mód és újítások

Hozzunk létre saját hosszú távú futballkarriert menedzserként vagy játékosként. Nekünk kell irányítani a csapatot és győzelemre vezetni, miután menedzserként már diadalmaskodtunk. Ha a játékos karriert választja, fejlesztheti karakterét, és versenyezhet a világ minden tájáról érkező csapatokkal. A mód AI (mesterséges intelligencia) frissítéseket is tartalmaz, például az ellenfél megfelelőbben és taktikusabban reagál a mérkőzés menetére. A futballjátékokban vannak új filmes és dinamikus képsorok, valamint egy újonnan áttervezett menü is.

A „Create Your Club” szolgáltatást szintén továbbfejlesztették, lehetővé téve, hogy megtervezzünk egy harmadik ruhát és egy kapuskészletet, valamint játékosneveket, jellemvonásokat és egyebeket.

FIFA 23 játékmenet és fejlesztések

A FIFA játékok az eddigiekben csak férfiakat mutatott be, a FIFA 23-ban a játszható női csapatok kibővült lehetőséget kapnak, valamint a rengeteg új animáció vízválasztó pillanatnak tűnik a női foci számára a videojátékokban. A 6000 további animáció többségének célja a női és a férfi karaktermodellek megkülönböztetése. Az EA Sports mozgásrögzítést használt két női csapat teljes meccsének rögzítésére, és a kapott eredmény az, amit a játékos a női fociban megfigyelt egyéniség valósághű megismétlésének láthat.

A női csapattal való játék megdönti a népszerűbb férficsapatok uralmát. A FIFA 23 női csapatai egyedinek és másnak tűnnek – üdvözlendő változás a franchise számára. A fent említett kiigazításokon és fejlesztéseken kívül a FIFA 23 számos egyéb finomítást és frissítést fog végrehajtani a játékon belüli játékmeneten. A szettlabdákat például azért hozták létre, hogy a játékosok jobban irányítsák a szögleteket, a szabadrúgásokat és a büntetőket.

Egy új „power shot” rendszert is bevezettek, amely kockázat-jutalom rendszer az erősebb lövések kivitelezéséhez. Arra is számíthatunk, hogy javul a játékosok tudatossága, valamint az ügyességi lépések és egyéb funkciók.

FIFA 23 játékok és a világbajnokság

FIFA 23 Multiplayer és CrossPlay

Míg az új generációs (PS5, Xbox Series, PC) és a régi generációs (PS4 és Xbox One) játékosok megmérkőzhetnek egymással, a keresztjáték csak az 1v1 játékokban engedélyezett.

Ez azt jelenti, hogy versenyezhetünk más platformok játékosaival például a FIFA Ultimate Team-en, az „Online Seasons”-on, vagy az „Online Barátságos” meccsek-en.

A FIFA 23 korlátozott számú keresztjátékot tartalmaz. A németországi játékosok is örülni fognak, ha megtudják, hogy a Virtual Bundesligához való hozzáférés immár crossplay-kompatibilis.

A Crossplay azonban nem minden konzolon érhető el, erre érdemes odafigyelni, ha valódi nagy csapatban gondolkodunk.

Grafika és látvány

A videojátékok alapja többnyire a tökéletes grafika és a valósághű látvány. Az EA Sports bemutatta azokat a grafikai fejlesztéseket, amelyek a FIFA 23-ban is szerepet kaptak, mint például a kapuhálók 3D geometriája és a lenyűgöző mezőrészletek. A szakértők azt mondják, hogy ezt a játékot élvezni és tapasztalni kell a képernyők előtt, egyénileg vagy társakkal együtt.

A FIFA 23 a régóta fennálló EA Sports franchise legújabb és egyben legutolsó fejezete a népszerű konzoljátékok közül, a hazai internetes boltokban válasszon kedvére a megfelelő kompatibilitás között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában