Tavasz

2023.03.23. 21:45

A legtavaszibb megálló

Munkatársunktól

Különleges látványt nyújt már messziről is a megállóba ültetett vérszilva fasor, amely még pár napig teljes virágban pompázik. Fotó: Karnok Csaba

A tavasz egyik legnagyobb ajándéka kétségtelenül az a pár hét, amikor virága borulnak a fák. Mielőtt a zöld levelek előbújnának és minden növény egyszínűvé válna, megmutatják egyéniségüket és pazar színkavalkáddal örvendeztetik meg az utcai járókelőket.

Természetesen ebben az időszakban a főszereplő a Széchenyi téri magnóliafa, mindenki ezzel fotózkodik és ellepik a közösségi oldalakat az erről készült képek. Talán igazságtalanul szorul háttérbe minden más fa, pedig vannak még gyönyörű, képeslapra kívánkozó látványosságok Szegeden. A mi aktuális kedvencünk a Deák Ferenc Gimnázium előtti villamosmegálló, amelynek vérszilvafái már messziről ragyognak rózsaszín virágaikkal. Sajnos a virágzás hamarosan véget ér, de a napokban még érdemes ellátogatni arrafelé, mert legalább olyan vidám képek készíthetők a fasorral a háttérben, mint a már szinte kötelezőnek tűnő magnóliákkal. Ez a dísznövény egyébként később is kirí majd társai közül, levele ugyanis sötétbordó. Így nem csak most nyújt kivételes látványt ez a környék, hanem majd akkor is, amikor a rózsaszín virágok már eltűntek és már az árnyas lombok egy kis hűvösről is gondoskodnak az ott várakozók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában