Alföld Néptáncegyüttes

2023.03.21. 08:20

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

M.A.

A néptáncegyüttesek színe-java találkozik Csongrádon. Fotó: Alföld Néptáncegyüttes

A tavalyi Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál részeként már megismerhették a környék néptáncegyüttesei, hogy milyen is a csongrádi vendégszeretet, így nem is volt kérdés, hogy a 2. Csongrád-Csanád Vármegyei Néptáncpedagógusok Találkozójának idén is a Tisza-parti város ad otthont. A március 25-i, szombati eseményen mintegy 30 együttes képviseli majd magát a vármegyéből a legkisebbektől kezdve egészen a legismertebbekig.

Csongrád egy gyönyörű város, a béke szigete, ideális helyszín egy ilyen találkozóhoz. Hiszek abban, hogy egy kisváros is meg tud valósítani dolgokat nagyvárosi szinten

 – indokolta a helyszínválasztást Forgó Edit, az Alföld Néptáncegyüttes vezetője.

Mint elmondta, a találkozónak az is célja, hogy ne csak szakmailag, de emberileg is szót tudjanak váltani a résztvevők.

Fesztiválokon természetesen szoktunk találkozni, de ritka, hogy le is tudjunk ülni egymással beszélgetni. Azt szeretnénk, ha elindulna egy szakmai továbbképzés és egy közös párbeszéd is. A szakmai szint mellett emberileg is ismerjük meg egymást, tudjunk együtt lenni kötöttségek nélkül is

 – emelte ki a néptáncpedagógus.

Mint Forgó Edit elmondta, bízik benne, hogy megmarad a Csoóri Sándor Alap támogatása, így további szakmai napokat is tudnak szervezni, mert nagy igény mutatkozik rá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában