Zenés foglalkozással készültek a beiskolázásra

2023.03.20. 20:40

Egyszerre dobbant a ritmus a Liszt-iskolában

T.Sz.

Zenei foglalkozásra invitálta a Liszt-iskola az óvodából ballagó gyerekeket. Fotó: Tábori Szilvia

Játékos zenei foglalkozást tartott beiskolázási programja részeként a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája hétfőn délután. Készségfejlesztő ritmus- és énekes gyakorlatokkal várták az óvodából ballagó gyerekeket és szüleiket, hogy egy iskolai foglalkozás aktív részesei lehessenek. A kedvcsináló és felkészítő programhoz találékony pedagógus kezek a kinder tojás dobozából, kukoricából és fakanálból, hangjegy mintás papírból készítettek apró rumbatököt. Azt hívták segítségül a közös zenéléshez.

Fotó: Tábori Szilvia

Mint azt Zagyi Orsolya Kinga, az iskola művészeti munkaközösség vezetője lapunknak elmondta: a foglalkozást úgy állították össze, hogy egyszerre fejlessze az egyéni és együttműködési készségeket is. Pintér Erika, Orsolya és a leendő elsős tanítók várták a családokat.

Magyar Andrea, az intézmény igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beiskolázás minden évben nagy izgalom, mert ezzel mérik le helyüket a városban, a szülők érdeklődését az általuk kínált zenei oktatás és egyházi nevelés iránt. Bemutató órákkal, sport és egyéb foglalkozásokkal várták a családokat. A majdani beiratkozás feltétele egy zenei meghallgatás, illetve egy beszélgetés a nővérekkel, ahol szeretnék jobban megismerni a családokat. A hétfői zenei foglalkozás célja az volt, hogy felkészítsék a gyerekeket és a szülőket is, hogy megnyugodva és önbizalommal érkezzenek a március 22-én és 23-án tartandó meghallgatásra. Természetesen az április végi beiratkozásig még fogadnak további érdeklődő jelentkezőket.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában