Helyi életstílus

2023.03.31. 17:44

Elstartolt a szentesi virágkiállítás

M.A.

Három napra a virágoké a főszerep Szentesen. Fotó: Balogh Zoltán

Ezen a hétvégén minden a növényekről szól a Kurca-parton: március 31. és április 2. között negyedik alkalommal ad otthont a város a Szentesi Virágkiállítás és Vásárnak, amelyhez idén újdonságként magbörze is kapcsolódik. A programoknak a Gólyás Ház, a Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola, valamint Duna-R Kft. telephelye ad helyet a hétvégén.

A megnyitón a Bolgár Országos Önkormányzat biztosított ingyenes vetőmagokat az érdeklődőknek, majd a Magbörze egy szakmai nappal folytatódott a Bartha János Kertészeti Technikumban.

Dr. Baktay Borbála, a Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ főigazgatója a génbankok szerepét ismertette a kiskertek sokszínűségében, majd Mészárosné Surányi Olga, a Szentesi ÖKO Klub alapítója és vezetője tartott előadást Személyes felelősségvállalás a fenntarthatóságért címmel.

A szakmai nap zárásaként a bolgárkertészet útját ismerhették meg az érdeklődők Dr. Tütünkov Jordán, a Bolgár Országos Önkormányzat elnökségi tagjának előadásán keresztül.

Fotó: Balogh Zoltán 

Március 31-én 16 órakor Barthás (Gyógy)teaházzal készülnek a középiskolások, ahol gyógynövény tea kóstoltatást és ismertetőt kínálnak az AASZC szentesi Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola gyógynövénytermesztő szakának jóvoltából.

Április 1-én 10-től 12 óráig magaságyás készítés és ültetés bemutatót tartanak a szentesi kertészeti technikum szaktanárai és tanulói.

Aznap délután 3 órától pedig a Szentesi Vendégszeretet Egyesület is bekapcsolódik a programokba: a Szentesi Körséta programjuk részeként a Duna-R Kft. Szentesi Kísérleti- és bemutató kertjébe szerveznek látogatást.

A háromnapos rendezvény zárónapján, április 2-án 16.30-tól a Fogd és vidd! keretében a kiállító cégek által felajánlott magok, minták és palánták vihetők el ingyenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában