Maroslele

2023.03.19. 20:00

Focimezt húzott Drimba Tibor

Vasárnap először lépett pályára a Maroslele SE mezében, hazai pályán a helyi focicsapat tagjaként a falu polgármestere, Drimba Tibor.

Szabó Imre

Drimba Tibor a helyi focicsapat tagjaként, sárga mezben. Fotó: Maroslele SE

Mint a Délmagyarországnak elmesélte, az év elején, mint a sportot egyébként is támogató polgármestert meghívták az egyesület évindító összejövetelére. A megyei negyedosztályban játszó labdarúgóknak évek óta problémája, hogy kevés soraikban a fiatal, hiányzik az utánpótlás, sőt a csapatot is egyre nehezebben tudják kiállítani. Ahhoz, hogy az idei szezonban biztosan meglegyen a létszám, Drimbát többen biztatták, hogy lépjen be.

Az ötlet tulajdonképpen kézenfekvő volt, hiszen a szülőfalumban, Gádoroson 20 éves koromig fociztam a helyi együttesben 

– mondta. A versenyszerű labdarúgást a katonaság miatt hagyta abba, és azóta sem kezdte újra – egészen mostanáig, 48 esztendős koráig. Mint fogalmazott, csatlakozása nyilván nem az évszázad igazolása, de a célja nem is a sportkarrier.

 Egyszerűen példát, ösztönzést szeretnék adni a fiataloknak, hogy ők is csatlakozzanak a helyi focicsapathoz 

– mondta.

Drimba komolyan veszi a csapattagságot. Azt mondja, bár családos ember és olykor hétvégén is vannak hivatali kötelezettségei, igyekezni fog a szezon mind a 10 mérkőzésén ott lenni. Egyébként bízik abban, hogy a helyi fiatalok közül egyre többen fordulnak az egészséges életmód, a sport felé. 

Felújítottuk a játszótereket, van kondiparkunk, műfüves focipályánk és épül a sportcsarnok, ahol télen is megfelelő körülmények között lehet majd edzeni

 – mondta.

MAS SE ellen játszott a csapat vasárnap délután. A mérkőzésen 6:0-ra kapott ki a Maroslele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában