Ruzsa Közszolgálatáért címmel ismerték el Ördögh Klára munkáját

2023.03.29. 11:30

Klári óvó néninek öltözött egy óvodás farsangkor

Ruzsa Közszolgálatáért kitüntető címet adományozott a település polgármestere Ördögh Klára számára négy évtizedes óvodapedagógusi munkája elismeréseként. Ahogy mindenki hívja, Klári néni ma is dolgozik, gyermekcsoportjával a húsvétra készülnek.

A. T. J.

Húsvétra készülnek a ruzsai óvoda Margaréta csoportosai Ördögh Klára óvodapesagógussal. Fotó: Török János

– Megtisztelő volt számomra a díj és a szeretet, amit kapok. Az elismerésre is nagyon büszke vagyok, de arra még inkább, mert ilyet a négy évtizedes pá­­lyafutásom alatt nem láttam, hogy pár éve az egyik óvodásom Klári óvó néninek öltözött farsangkor – mondta Ördögh Klára, a Ruzsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa, a Ruzsa Közszolgálatáért cím idei kitüntetettje. 

A díjazott a Margaréta csoporttal készült a húsvétra, húsvéti díszeket készítettek. Szakmai hitvallásáról azt mondta, a személyiségfejlesztés alapjának a felnőtt–gyermek szeretetkapcsolatára épülő értékközvetítést tartja. 

Ördögh Klára öttömösi, szerető családban tapasztalta meg testvérével együtt a gyermeknevelés szeretetteljes, odaadó légkörét. Általános iskolai ta­­nulmányait szülőfalujában végezte, 1983-ban a szegedi Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségizett, majd 1985-ben a Szarvasi Óvónőképző Intézetben szerzett diplomát. Házasságkötés után Ruzsán telepedett le. Személye, munkássága összeforrott a ruzsai óvodai neveléssel. 

Fotó: Török János

Negyven éve, 1983. szeptember 1-jén kezdte pályafutását az akkori Napközi Otthonos Óvodában. Mindig fontosnak tartotta szakmai ismereteinek bővítését, az aktuális nevelési módszerek elsajátítását, ezért több szakirányú képesítést is szerzett, amelynek ismereteit beépítve gazdagította a helyi óvodai nevelést. Pályája kezdetétől fogva foglalkoztatta a részképességeikben lemaradást mutató gyermek felzárkóztatása, fejlesztése, ezért a Debreceni Egyetem Hajdú­böszörményi Pedagógiai Fő­­iskolai Karán 2006-ban pedagógiai szakvizsgát szerzett differenciáló és fejlesztő pedagógia területen. Fontosnak tartja a tehetséggondozást, tevékenyen részt vállal az óvoda és a társintézmények által szervezett rendezvényeken, gyakran készít fel gyermekeket községi ünnepségekre, jótékonysági rendezvényekre, amelyek színesítik a programokat, mosolyt csalnak a résztvevők arcára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában