Tavasz

2023.03.07. 20:25

Rügyezik a magnólia Szegeden

Suki Zoltán

Összehozza az embereket a szegedi magnólia. Fotó: Gémes Sándor

„Hosszú évekkel később, a kivégzőosztag előtt, Aureliano Buendía ezredesnek eszébe jutott…„. Ezzel a mondattal kezdődig Gabriel García Márquez Száz év magány című regénye. Csak azért írom ezt, mert ott olvastam először a magnóliáról, előtte azt sem tudtam, hogy van ilyen növény. Aztán amikor Szegedre kerültem kiderült, hogy a Széchenyi téri magnóliafák helyben legalább olyan legendásak mint a kolumbiai író műve a világban. 
Az pedig már-már társadalmi esemény, amikor elkezdenek virágozni. Aki arra jár, biztosan csinál egy képet, a képviselők is szelfiznek a jobb sorsra érdemes növénnyel, és minden helyi újság is megírja minden egyes évben, hogy megtörtént a nagy esemény. 
A szegedi magnólia pedig azon túl, hogy szép, az embereket is összehozza kicsit. Sokszor annyian vannak egyszerre a környékén, hogy óhatatlanul is beszélgetni kezdenek, szerintem biztos van olyan házaspár, amelyik ott ismerte meg egymást. Ráadásul tavasszal valószínűleg ez a második legnépszerűbb találkozóhely a Lófarán kívül. 
És most újra megtörtént, ami minden évben. Aki arra jár mindenképp nézze meg, járja körbe és örüljön annak, hogy végre megint közelít az igazi tavasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában