Szegedi hírek

2023.04.07. 13:17

Bohócdoktorok moziztattak gyerekeket Szegeden - Fotók

Húsvéti jótékonysági délelőttöt és mozimatinét szervezett rászoruló vagy jól tanuló gyerekeknek és családjuknak a Karitáció Alapítvány pénteken a szegedi Belvárosi moziban.

Arany T. János

Bohócdoktorok hívtak el moziba rászoruló, vagy jól tanuló gyerekeket pénteken. Mindenki kapott csokit és piros bohócorrot. Fotó: Török János

Megtelt a szegedi Belvárosi mozi aulája gyerekekkel és szüleikkel péntek délelőtt, amikor a Karitáció Alapítvány rendezett húsvéti jótékonysági délelőttöt és mozimatinét. A bohócdoktorok megtöltötték a mozit rászoruló vagy jól tanuló gyerekekkel és családjukkal, amely célja a családi összetartás erősítése, közös élményszerzés családi mozimatiné keretében. Az eseményen részt vett Masa Márton, a Karitáció Alapítvány alapítója, Baranyi Ágnes kuratóriumi tag és az új, nemrégiben felavatott egy tucat bohócdoktor, akiknek ez volt az első éles bevetése.

Gere Anikó Mónika, az alapítvány programkoordinátora elmondta, közel 500 embert hívtak meg a rendezvényre. Belépéskor minden gyerek egy tábla Milka csokoládét és piros bohócorrot kapott ajándékba. Tartós élelmiszercsomagot is osztottak. – A koronavírus-járvány óta megháromszorozódott azon családok száma, akik igénylik a segítséget, de szerencsére azok száma is nőtt, akik adományoznak – mondta Anikó, aki megragadta az alkalmat és felhívta a figyelmet arra, hogy várják az adók 1 százalékát. 

Gémes Istvánné Hódmezővásárhelyről érkezett az ötéves Mirellával, a kilencéves Adriánnal és a tizenegyéves Alex-szel. A kicsi meg apa otthon maradtak, ezt Mirellától tudtuk meg, azt pedig a többiektől, hogy a kicsi a legkisebb testvérük, az egyéves Richárd, aki a rossz idő miatt inkább nem indult el Szegedre.

– Nagyon nagy segítség ez a számunkra. Mondjuk meg az őszintét, alkalmi munkából élek, és ilyen árak mellett nincs lehetőségünk moziba eljárni, ezért most éltünk a lehetőséggel – mondta a gyerekek édesanyja. 

A vetítés előtt locsolóvers mondás volt, amire Adrián lelkesen készült. Bátyja, Alex azt mondta, ő nem, mert szégyenlős. Végül azért ő is kiállt a színpadra a testvére mellé, ahol a gyerekek – köztük lányok is – egymás után mondták el a locsolóverset. A versmondás után következett a filmvetítés, a gyerekek a Krokodili című amerikai animációs kalandfilm-vígjátékot nézték meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában