Szegedi hírek

2023.04.12. 18:50

Háremhölgyek és martalócok a színpadon - Fotók

Munkatársunktól

Mesés látványvilág, szívbemarkoló és vérpezsdítő dallamok várnak A kalóz opera közönségére. Fotó: Karnok Csaba

Mesés keleti kalandra invitálja közönségét Verdi dallamainak szárnyán a Szegedi Nemzeti Színház következő bemutatójában. A kalóz című opera premierjét pénteken tartják. Különlegessége, hogy színpadi változatban még soha nem mutatták be hazánkban a darabot, amely az úgynevezett gályarabság évei alatt keletkezett, amikor Verdi nyolc év alatt 13 operát komponált. A cselekmény Byron azonos című epikus költeményére épül, sodró lendületű, szenvedéllyel és feszültséggel telített. 

A produkció rendezője Göttinger Pál, a címszerepben Tötös Roland vezeti csatába a tengeri martalócokat a muzulmán Seid pasa népes serege ellen, akit Szélpál Szilveszter kelt életre. A pasa kedvenc háremhölgye, a szabadság után sóvárgó Gulnara szerepében Ferenczy Orsolyát láthatja majd a közönség, akinek elszánt és vakmerő szívében fellobban a szerelem a kalózvezér iránt. Corradot azonban menyasszonya, Medora várja otthon, akit a kettős szereposztásban Máthé Beáta és Kónya Krisztina alakít. A további szerepekben Taletovics Milánt, Réti Attilát, Görbe Norbertet, Bónus Gábort és Mozetic Adriánt láthatja a közönség.

Láncra vert háremhölgyek, heves csaták, mesés látványvilág, szívbemarkoló és vérpezsdítő dallamok váltakozása vár a nézőkre. A produkcióban közreműködik a színház teljes ének- és tánckara. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában