Helyi életstílus

2023.04.28. 12:30

Szegedi lett az Év kórusa

Munkatársunktól

Az Év kórusának választották a Bárdos Kicsinyek Kórusát. Fotó: DM

Hosszú idő után mérhették össze énektudásukat a vármegye kórusai a KÓTA által meghirdetett versenyen. A világjárvány után megrendezett Éneklő Ifjúság Hangverseny a kodályi örökséget hivatott tovább vinni, és a méltán híres magyarországi kórusmozgalom sokgenerációs világába engedett bepillantást a szakma képviselőinek és az érdeklődőknek. Az április 19-én Hódmezővásárhelyen megtartott hangversenysorozatnak a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskolája adott otthont.

A vármegye ének-zene tagozatos iskoláinak versenyén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kimagasló eredményt ért el. Az intézmény Bartók Gyermekkara Seres Brigitta karvezetésével arany minősítést, a Bárdos Kicsinyek Kórusa Diamant Ágnes karvezetésével pedig arany minősítést diplomával szerzett, ráadásul az Év kórusa címet is elnyerték. A több, mint 120 gyereket számláló két gyerekkar a szegedi művészetoktatás, valamint a szegedi kóruskultúra több mint 60 esztendejének méltó hagyományait kívánja folytatni, azzal a szakmai munkával, amely során műsorukon Kodály, Ligeti, Bárdos és Daróci Bárdos Tamás legimpozánsabb kórusműveit szólaltatják meg. A szakmai zsűri dicsérte a repertoárválasztást épp úgy, mint a finoman kidolgozott szólammunkát, a karnagyok jól vezetett szakmai irányítását, valamint Nagy Ildikó és Varga Ákos zongorakísérők és Pintér Attila, illetve Póti Bálint trombitaművészek precíz, pontos játékát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában