Szegedi egyetemi hírek

2023.05.23. 12:52

Segítőkészségből csillagos ötösre vizsgáztak a szegedi hallgatók

Koós Kata

Fotó: Török János

Sikeresen zárult május közepén az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös, országos kampánya, a Felsőoktatási Véradó Hetek, amelynek kiemelt célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása volt – tájékoztatták lapunkat a szervezetek közleményükben. 

Az egyhónapos kampány alatt országszerte több mint harminc felsőoktatási intézményben szerveztek véradást, továbbá a vérellátó intézetekben és egyéb véradóeseményeken is adhattak vért a hallgatók. A kampány keretében összesen 1436 egyetemi polgár nyújtott segítő kart, közülük 386 fő első véradóként. A Szegedi Tudományegyetem polgárai csillagos ötösre vizsgáztak segítőkészségből, ugyanis a legtöbben, 214 hallgató az SZTE képviseletében jelentkezett véradásra.

A kampányhoz nyereményjáték is kapcsolódott, amelynek keretében a nyár legnagyobb fesztiváljaira nyerhettek a véradók jegyeket és bérleteket. A sorsolás május 18-án lezajlott, a nyerteseket a véradáson megadott elérhetőségeiken értesítik a következő napokban.

Az akció egyben az egész évben zajló Felsőoktatási Véradóverseny egyik kiemelt programja is volt. A verseny továbbra is folytatódik, egészen év végéig támogathatják a hallgatók véradásukkal intézményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában