Balázs verdájától a majdnem veteránautóig, a kismotortól a chopperig

2023.06.10. 17:30

Autósok és motorosok találkoztak Fábiánsebestyénen - Fotók

Három helybéli fiatal, Magony Márk, Andula Tibor és Veres Richárd szombaton megrendezték az I. Fábiánsebestyéni Autós és Motoros Találkozót. Sokan érkeztek járművekkel, de akadtak szép számmal, akik csak a motorokat, autókat csodálták meg és hallgatták a jó zenéket.

Kovács Erika

Fábiánsebestyén sportpályája adott otthont a lóerők találkozójának. Fotó: Kovács Erika

Márciusban Csongrádon jártunk egy autós találkozón. Ott fogalmazódott meg bennünk, hogy jó lenne valami hasonlót szervezni Fábiánsebestyénen is, hiszen itt még nem volt ilyen rendezvény. Mivel én nem autós, hanem motoros vagyok, így jött az ötlet, hogy autós-motoros találkozó legyen

 – mondta Andula Tibor.

Veres Richárd hozzátette, nem volt egyszerű a szervezés, a különféle engedélyek beszerzése, de megérte az előzetes munka, mert sokan érkeztek szombaton Fábiánra, még kora délután is folyamatosan jöttek a járművek. Kis- és nagy motorok, sportmotorok, chopperek sorakoztak a sportpálya melletti füves területen. Az autók között is nagy volt a szórás, az újaktól a már majdnem veteránokig sokféle korosztályt képviseltek, akárcsak a gazdáik. A legifjabb autós nem lehetett több 3 évesnél, Balázs verdája is ott parkolt a nagyok között.

A rendezvényen motoros ügyességi versenyt is szerveztek, olyan feladatokkal, amelyek a vezetési tudást is fejlesztették. Este pedig szalonnasütéssel zárják a napot. 

A szervezők elmondták, nem ez lesz az utolsó autós és motoros találkozó Fábiánsebestyénen, ha igény lesz rá, évente vagy akár félévente várják majd a faluba a lóerők szerelmeseit. Szeretnék, ha a rendezvény résztvevői közösséggé kovácsolódnának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában