Helyi életstílus

2023.06.08. 18:11

Hatvan év után találkoztak

Majzik Attila

Egy-egy osztálytalálkozó mindig különleges alkalom, kiváltképp, ha az évek száma már két számjegyűre nő. Az egykori kiskunfélegyházi 608. számú ipari tanuló intézet III/25. osztályának diákjai a végzésük után hatvan évvel jöttek össze. A találkozón azonban nemcsak a volt tanulók, de még egyik egykori tanáruk, Gál Lajos is részt tudott venni.

– A legjobbak közé tartozott ez az osztály, pedig az én tárgyam, a matematika nem a legkedveltebb tárgyak egyike. De nekik nem tudtam olyan feladatot adni, amit ne tudtak volna megoldani. Illetve egy eset volt, épp akkor, amikor a minisztériumból jött az ellenőrzés. Nagyon készültem, fokozatosan nehezedő feladatsort készítettem. Aztán az lett a vége, hogy pont azt nem sikerült megoldani – emlékezett vissza mosolyogva Gál Lajos. Hozzátette, nem is egyszerű tanár-diák viszony, hanem kölcsönös tiszteleten alapuló, igazi emberi kapcsolat volt közöttük. – Annak örülök a legjobban, hogy 60 év után is megismertek és ugyanazt a régi kapcsot érzem közöttünk – tette hozzá a nyugdíjas pedagógus.

Az osztály létszáma 28 fő volt, köztük sok csongrádi. De a városból nemcsak a diákok közé, hanem a katedrára is kerültek: Serege Gábor igazgató mellett Kormányos István, Szalkai Mátyás és Pitrik József is ott tanított. Az osztályból most 14-en tudtak eljönni a találkozóra. Egy részüknek korábban már szerveztek találkozókat, a szerelőknek legutóbb 2016-ban, de az egykori esztergályos és építőipari gépszerelő diákok együtt most találkoztak először hat évtized után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában