Helyi életstílus

2023.06.08. 09:10

Most minden nagyon összeállt a szentesi utánpótlásban – Galéria

Tehetséges és szorgalmas gyerekek, lelkes támogatók, szülők és elhivatott edzők: úgy látszik, ez a szentesi focisikerek titka. A 9 év alattiak kölyökcsapata akadémiák és külföldi klubok utánpótlásgárdáit megelőzve tavaly és idén is nemzetközi bajnokságot nyert.

Majzik Attila

A tehetség és a szorgalom a szentesi sikerek titka. Fotó: Majzik Attila

Hogy itt van valami a levegőben, azt már szinte a parkolóból megérezheti az ember, ha a Szentesi Kinizsi utánpótlás csapatainak edzésére igyekszik. A klubház előtti terasz teli van, minden asztalnál szülők beszélgetnek. A focianyuk és -apuk egyébként az edzés idejére sem lépnek le – úgy látszik, ez nem az a hely, ahová csak úgy bedobják a gyereket és majd egy óra múlva jönnek érte.

Egy nagyon jó közösség alakult ki, a szülők is sokat segítenek nekünk. Jönnek lelkesen ők is az edzésekre meg a hétvégi meccsekre is 

– beszélt a háttérről Némethy László. Az U9-es csapat edzőjére felnéznek a srácok, ami nem is csoda: több szezonon át játszott az NB1-ben, így ha valaki el tudja mondani a kicsiknek, miről is szól a foci, hát ő az. Edzés közben is sokat beszélget a gyerekekkel, jó a hangulat a pályán, de a gyakorlatok közben vasfegyelem van.

Úgy látom, hogy fogékonyak a módszereimre és szívesen járnak edzésre. Utánpótlás szinten sok dolog szól a pedagógiáról. Ha erre valaki ráérez, akkor csodákat lehet művelni a gyerekekkel

 – magyarázta az edző.

Csodák pedig vannak: az egyik legkisebb egyesületként a Szentesi Kinizsi mostani U9-es korosztálya tavaly és idén is megnyerte az Interliga nemzetközi gyerekbajnokságát akadémiák és aradi, kolozsvári csapatok előtt.

Ügyesek, jó az „anyag”, amivel dolgozhatunk, plusz egy olyan egyesület van mögöttünk, amely biztosítja a hátteret. Nagyon sok tornára járunk, folyamatosan versenyhelyzetben vannak a gyerekek, ez is hozzájárul a fejlődésükhöz. Az, hogy ilyen jól megy, az egy nagyon komplex dolog, de most nagyon összeállt minden. Mindig is voltak jó utánpótláscsapataink, de most van 8-10 nagyon jó játékosunk, köztük is 3-4 extra, akikből még bármi lehet. Minket annak idején csak a futball érdekelt, éjjel-nappal fociztunk és rajtuk is ezt a lelkesedést látom. Ugyanakkor szorgalom is kell, beléjük is ezt sulykolom: a tehetség önmagában kevés. Akarat is kell, hogy elérjék az álmaikat 

– összegzett Némethy László.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában