Hirdetés

2023.06.05. 10:57

Spórolj az élelmiszeren!

PR-cikkek

Forrás: Freepik

Gáz és villany – az energiaválságnak köszönhetően ezeken már bizonyára sikerült spórolnod. Ezúttal azonban a megtakarítást keresve kicsit mélyebbre nyúlunk, mégpedig a hűtőszekrényeinkhez. Minden háztartás költségvetésén gazdálkodó ember jól tudja, hogy az élelmezési kiadások az egyik legnagyobb tematika, amit havonta el kell viselnünk. De valóban muszáj? Vajon spórolhatunk az élelmiszereken? Nézzük!

Lehet spórolni az élelmiszeren? 

A nagymamám egyszer azt mondta, hogy soha ne fukarkodj az étellel. Ebben sok igazság van, de csak akkor, ha figyelembe vesszük az egészségügyi problémákat. A rossz minőségű élelmiszer vásárlása vagy az étkezésről való lemondás ugyanis rövid időn belül hatással lehet az egészségünkre. És akkor jöhetnek a gyógyszerek, terápiák, satöbbi. A megtakarítások eltűnnek a szemünk láttára. Ezért nem biztatunk arra, hogy „áttérj” a gyorsételekre, vagy ne egyél. Van azonban néhány bevált módszerünk, amelyek olcsóbbá tehetik a vásárlást, és megállítják az élelmiszerpazarlást, vagyis azt, hogy egyszerűen kidobjuk a pénzt.

Ne szégyelld a diszkontokat

Aldi, Lidl, Penny Market, satöbbi. Gombaként szaporodnak ezek az üzletek a magyar lakótelepeken. És lassan megszűnnek az olcsóság és a középszerűség szinonimájaként asszociálódni. A diszkontokban való vásárlás valóban kifizetődő, de bizonyos feltételek mellett. Nem engedhetünk a csábítás pszichológiájának. A nagy mennyiségű élelmiszer vásárlása csak azért, mert például egy kolbászt leértékeltek, egyszerűen összetöri a tudatos vásárlás egész rendszerét. A különböző láncok diszkont üzletei egyes tételek áraiban is drasztikusan eltérhetnek. Érdemes hetente ellenőrizni az egyes brandek akciós újságait, és ez alapján tervezni a bevásárlás projektjét! Tudod, hogy mit rejt például az Aldi akciós újság?

Kizárólag listával vásárolj! 

A lista elengedhetetlen ahhoz, hogy a vásárláson spóroljunk. Ha végre megcsinálod, és ami a legfontosabb, szorgalmasan ragaszkodsz is hozzá, hatalmas megtakarításokat fogsz észrevenni. Étkezési terv alapján, az egészséges táplálkozás figyelembevételével érdemes listát készíteni. Töröld az összes édességet, félkész terméket, szószt, mesterséges fűszert és szénsavas italt. Nagyon drágák, ráadásul elhízáshoz és egészségügyi problémákhoz is vezetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában