Szegedi hírek

2023.09.22. 19:30

Az egészséges rivalizálást segíti a SáRa Kupa

Kilenc sportágban méri össze tudását az idei SáRa Kupán a SZTE Gyakorló és a Radnóti gimnázium. A versenyek pénteken és szombaton zajlanak, ismét fergeteges hangulatban.

Timár Kriszta

Fotó: ianostorok.com

Idén is egymásnak feszült Csongrád-Csanád vármegye két legjobb gimnáziuma, hogy eldöntsék, melyik a jobb iskola – legalábbis sportban. A SáRa Kupa nagyjából 40 éves hagyománnyal rendelkezik, igaz, korábban több más középiskola is részt vett a tornán. Húsz éve újult meg a rendezvény, most már csak a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, azaz egykori Ságvári és a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium közti vetélkedésről szól. Idén összesen 9 sportágban csapnak össze a diákok és a tanárok a pénteken és szombaton zajló rendezvényen.

Mi a sportuszodában zajló programra látogattunk el péntek délután, ahol 50 fős úszóváltót rendeztek. Mindkét iskolából 25-25 fiú és lány állt rajthoz, a medence körül pedig több százan bíztatták őket.

– Mint az állat, úgy fogunk szurkolni. Ha kell, én is beugrok a vízbe és lerántom a Radnótisokat 

– ezt az SZTE Gyakorlós tábor egyik lelkes szurkolójától, a kilencedikes Zsombortól hallottuk még a rajt előtt. És ő még csak nem is a B-közép szurkolótábor tagja volt: a legkeményebb mag tagjai hangosbeszélővel, dobokkal, dudákkal felszerelkezve ugrálták és kántálták végig a váltót. A szurkolóversenyt kétségtelenül a gyakorló iskola nyerte, de egyébként az úszást is, majdnem 50 méterrel értek be hamarabb, mint a Radnótisok. Kellett is a szépítés, hiszen délelőtt 2:1-re a Radnóti nyerte a SZVSE-pályán rendezett atlétikai küzdelmeket.

Ez a rendezvény alapvetően a két iskola közti egészséges rivalizálást erősíti. De nagyon baráti a hangulat, hiszen a gyerekek többsége ismeri egymást. Ráadásul mindenki nagyon lelkesen és kulturáltan szurkol 

– beszélt a SáRa Kupáról az egyik szervező, Táborosi Andrea. Hozzátette, ez kiváló esemény a kilencedikesek számára is, hogy megismerjék azt a légkört, amelybe gólyaként belecsöppentek. 

A SáRa Kupa szombaton kézilabda, röplabda és focimérkőzésekkel folytatódik, utóbbi két sportágban rendeznek tanármérkőzéseket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában