Szegedi hírek

2023.09.26. 12:00

Együtt ünneplik a turizmus világnapját

Koós Kata

Illusztráció

Fotó: Kuklis István

Ingyenes sétákkal és önjáró, városfelfedező játékkal ünnepli a szegedi Tourinform Iroda a turizmus világnapját. Szeptember 27-én és 30-án 15 órakor kezdődnek a város legfőbb kulturális színtereit bejáró kirándulások. A Somogyi-könyvtárban, a Móra Ferenc Múzeumban és a Szegedi Nemzeti Színházban első kézből kaphatnak információt az aktualitásokról, programokról, előadásokról a résztvevők. A séta a Tourinform Iroda elől indul és regisztrációhoz kötött, amelyet a 62/488-690-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen tehetnek meg az érdeklődők.

A városfelfedező játék kiindulópontja szintén a Széchenyi téri iroda, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek feladatlapot kapnak. A játék végén a sikeres kitöltőket kisebb ajándékkal jutalmazzák, ha bemutatják a helyes megfejtéseket. 

A Kövér Béla Bábszínház igazgatója, Kiss Ágnes szintén belvárosi tekergésre invitálja a kicsiket és nagyokat szeptember 29-én 16 órakor. A tematikus séta résztvevőit olyan ikonikus épületekhez, szobrokhoz vezeti el, amelyek az elmúlt 3 év előadásainak fontos színpadi tereiként szolgáltak. Azok körül-mögül fel-felbukkannak szereplők, figurák, bábok, akik a részvevőkkel beszélgetve osztanak meg kulisszatitkokat az előadásokból. Az egyórás séta regisztrációhoz kötött, amelyet szintén a fenti elérhetőségeken tehetnek meg az érdeklődők. 

A turizmus világnapi programok sorába illesztve olvassák fel szeptember 30-án 10 órakor a 2022-es papucsmese író pályázat pályamunkáit is a Szent-Györgyi Albert Agórában. A résztvevőket Szögi Csaba, a Szegedi papucsért alapítvány kuratóriumi elnöke, Bárkányi Ildikó, a Móra-múzeum igazgatóhelyettese és Kiss Ágnes bábszínház-igazgató köszönti majd, a mesék a bábszínészek előadásában hangzanak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában