Helyi életstílus

2023.09.21. 21:30

Napszínes – Rejtélyes szerelmes üzenetre bukkantak a diákok

Arany T. János

Szerelmes üzenet. Virágokból szőtt szív a Börzsöny keleti vonulatának legmagasabb pontjához közel. Fotó: Arany T. János

 

A Börzsöny keleti vonulatának legmagasabb pontja a Kámor. Erről a turistamagazin.hu azt írja, hogy meredek szikláiról több helyen is páratlan kilátás tárul elénk kelet felé a Cserhátra és tiszta időben akár a Mártára is. Hírnevét a 662 méteres hegy mégsem a festői panorámájával vagy a vadregényes környezetével nyerte el, hanem misztikus történelmével és rejtélyes barlangjaival. A helyiek számos misztikus történetet, regét, csodás kincseket kötnek a Kámorhoz. 

A Závoz nyereg széles fennsíkját erős kaptató után érjük el. Kellemes környezet, padokkal és szép kilátással fogadja az érkezőket. Minket még a nyáron egy szerelmes üzenet fogadott a pihenőhelyen. Lehet, hogy itt, ezen a padon vallott szerelmet egy fiú egy lánynak, de hogy lenyűgözze, előtte erdei virágokból kirakott egy nagy szívet a földre, a belsejét pedig további virágszirmokkal díszítette. Vagy az is lehet, hogy itt, természet lágy ölén  kérte meg szerelme kezét egy fiatalember. Vajon már előtte készült? Vagy amikor feljöttek ide, választottja előtt készítette el a virágokból font szívet? Ezt már soha nem tudjuk meg. Az viszont biztos, hogy a szerelmes üzenet érintetlenül várta a túrázókat, emléket állítva egy boldog párnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában