Helyi életstílus

2024.06.21. 20:30

Egy anyuka levideózta, hogy hosszú sor állt a strand előtt, mert egy pénztár működött

Kovács Erika

A vásárhelyi strandon péntektől már két pénztár működik. Fotó: Török János

Dupla pénztárral működik péntektől a hódmezővásárhelyi strand. Csütörtökön egy hódmezővásárhelyi édesanya rövid videót tett közzé a közösségi médiában, amin az látható, hogy a szülők és gyermekik hosszú sorban várakoznak a tűző napon. Az édesanya arra kérte a strand vezetését, hogy ne kelljen félórát sorban állniuk az úszásoktatásra vitt gyermekeikkel azért, hogy megvegyék az 500 forintos kísérőjegyet, amivel beléphetnek a strand területére. A szülő szerint ez tavaly is probléma volt.

Katona Zsolt, a strandfürdő vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a hirtelen berobbant kánikula megnövelte a fürdőzők számát. Elmondása szerint a szülő a felvételt 16 óra után készítette, amikortól már olcsóbb a belépőjegy és olyankor mindig többen mennek a fürdőbe. Elnézést kért a kellemetlenségért. Mint mondta, a munkaidőt 1 hónapra előre elkészített terv alapján határozzák meg. A helyzet június 21-től megváltozott, mivel ekkortól már két pénztárral működnek a nyári szezon végéig, naponta reggel 10 órától. Arra kérte a fürdőzőket, hogy a bérletváltást inkább pénztárnyitásra, vagy a pénztár zárása előtti időkre időzítsék, mert az is növeli a sorban állások idejét. A gyermeküket úszásra vivő szülők figyelmébe ajánlotta a 16 óra után 3 órára igénybe vehető féléves bérletüket, ami 58 ezer forintba kerül, napi 323 forintba. Ha valaki mindennap jár a strandra, ez, véleménye szerint, megéri és ezzel a bérlettel sorban sem kell állni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában