Erdők napja Ásotthalmon

2025.04.29. 19:51

A legszexibb Bedős fakanalat ragadott és a lelkét is belefőzte a pörköltbe – galériával, videóval

Idén is megrendezték az Erdők napját az ásotthalmi erdészeti iskolában. Az Erdők napja során a diákság és tanáraik közösség főzéssel, játékkal és sporttal ünnepeltek. A programot megemlékezések, versenyek és karaoké színesítette.

Május elseje környékén rendezik meg hagyományosan az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a madarak és fák napjához kapcsolódva az Erdők napját. Az Erdők napja egy olyan, a diákönkormányzat által szervezett tanítás nélküli munkanap, amikor egy kicsit kötetlenebb formában töltik a napot együtt a tanulók vetélkedőkkel, játékkal, koncerttel és közös főzéssel.

erdők napja
Mindenki jól érezte magát. Az ásotthalmi Bedő Albert erdészeti iskolában tartott Erdők napja főzéssel, sporttal és vidámsággal telt. Fotó: Arany T. János

Erdők napja – közösség és hagyomány

Idén kedden tartották az Erdők napját. Az iskolában a nap hivatalos kezdeteként megemlékeztek az iskola alapítójáról és névadójáról, Bedő Albertről és Teodorovits Ferencről, aki harminc évig volt az iskola igazgatója. Ezután vették kezdetét a szabadidős programok.

Sport és paprikás krumpli

Minden osztály főzött, de volt íjászkodás, légpuskalövészet, darts, célbadobás, röplabda, erős ember verseny, ping-pong, csocsó és karaoké, valamint el lehetett húzni az iskolai UAZ-t is. Míg a vállalkozó kedvű diákok a különböző helyszíneken sportoltak és jöttek-mentek, a kemény mag főzött. A menü paprikás krumpli volt, de ezt több osztály jelentősen továbbgondolta.

A legszexibb bedős a fakanál mellett

A 9.c például csülkös körömpörköltet főzött. Előételként házi füstölt árut lehetett kóstolni náluk. Az egyik leglelkesebb szakácsuk, Tokaji Alex István, aki saját elmondása szerint a legszexibb Bedős, azt mondta, hogy a szívét és a lelkét is belefőzte a gazdag pörköltbe. A 10.a osztály vörösboros marhapörköltet készített. A huszonkét fős osztály egyetlen lány tagja, Kamilla remek kókuszgolyóval és pogácsával járult hozzá az ebédhez. Az egyik másik osztály parázson sült krumplival tálalta a házi hamburgert, egy másik csapat pedig a kollégiumban sütötte a palacsintát. Az iskola hátsó részén a sportpályáknál Bánhidy Zoltán vezetésével íjászkodás, kézigránát-célbadobás és légpuska-lövészet várta a lelkes diákokat. 

Az Erdők Nemzetközi Napja

Március 21-én a világ az erdők fontosságát ünnepli az ENSZ által 2012-ben életre hívott Erdők Nemzetközi Napján (International Day of Forests – IDF). Ez a nap arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az erdők és a fák szerepére életünkben, valamint ösztönözze az erre irányuló helyi, nemzeti és nemzetközi kezdeményezéseket, kampányokat. Az Erdők Nemzetközi Napja kiemelt témáját minden évben az Erdőkkel Foglalkozó Együttműködési Partnerség (Collaborative Partnership on Forests) határozza meg. 2025-ben az „Erdők és élelmiszerek” téma áll a középpontban, amely az erdők élelmezésbiztonságban, táplálkozásban és megélhetésben betöltött szerepét hangsúlyozza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában