2025.07.05. 16:20
Sokan elrontják, pedig a tökéletes kovászos uborka titka pofonegyszerű
Van egy alap savanyúság, amelyet nyáron mindenkinek kötelező elkészíteni. A kovászos uborka akkor lesz tökéletes, ha betartunk néhány fontos szabályt.
A kovászos uborka nemcsak a paprikás krumpli vagy a pörkölt tökéletes kísérője, hanem egy igazi nyári alapdarab. Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan egyszerű elrontani is azt. Van egy fontos alapszabály, amit ha betartasz isteni finom végeredményt kapsz.

Ez a tökéletes kovászos uborka titka
Egy tapasztalt erdélyi háziasszony elárulta, mi a titok: az ideális erjedési idő betartása, és a megfelelő hőmérséklet biztosítása – írja a Mindmegette. A kovászos uborka akkor lesz igazán finom és roppanós, ha nem a tűző napon készül, hanem árnyékos helyen, ahol körülbelül 26 fok van. A tűző napon való érlelés túl gyors erjedést eredményezhet, ami elpusztítja az élesztőgombákat és az uborka megromlik. Ha biztosítjuk neki a megfelelő hőmérsékletet, akkor 3-4 nap alatt tökéletes lesz – csak egy kis türelem, kapor, fokhagyma meg egy szelet kenyér kell hozzá.
Miért együk nagykanállal?
A kovászos uborka nemcsak finom, hanem rettentő egészséges is. Jót tesz a gyomornak, segíti az emésztést és még a bélflórát is képes rendbe hozni egy antibuotikum-kúra után.
A tökéletes recept kiderül a Mindmegette cikkéből.