100 éves Délmagyarország

9 éve
Három év hat hónapi börtönre ítélte nem jogerősen a Veszprém Városi Bíróság halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt azt a 30 éves férfit, aki tíz évvel ezelőtt az RTL Klub Televízió riporterének, Hégető Honorkának a halálát okozta.
9 éve
Szeged - Mindenki előtt megnyílt a Somogyi-könyvtár régi ruhatára helyén kialakított Internet-tér, ahol 14 vadonatúj és jól felszerelt számítógép várja a világhálóra csatlakozni vágyókat.
9 éve
Leégett egy könnyűszerkezetű ház Nyíregyházán keddre virradó éjjel; az épületből az ott lakó négytagú család időben ki tudott menekülni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentési osztályának vezetője.
9 éve
A szélessávú internetkapcsolatnak volt az utóbbi évtizedben a legnagyobb hatása a társadalomra, és ez az a fejlesztés, amely nélkül az emberek többsége már nem tudna meglenni - derül ki egy friss felmérésből.
9 éve
Egy ember könnyebben megsérült hétfőn, nem sokkal dél után Ercsiben egy balesetben, amelyben mentőautó ütközött össze személygépkocsival - közölte a rendőrség.
9 éve
A "Szeretem a városom" bulisorozat idei utolsó állomása Szombathely lesz. Fellép többek között az Anima Sound System és a Kolin!
9 éve
A korábbi ígéreteknek megfelelő, átlátható kártalanítást követel a kormánytól az LMP a kolontári vörösiszap-katasztrófa érintettjeinek. Az ellenzéki párt ugyanis úgy látja, a kabinetnek csak addig volt fontos az együttműködés és a segítőkészség látszata, amíg "ki akarta fogni a szelet a demonstrációra készülők vitorlájából".
9 éve
Szeged - Szeged új kiállítóhellyel gyarapodott. 67,3 millió forint uniós támogatással elkészült az alsóvárosi Nyíl utca 43. szám alatt található napsugaras tájház, amihez a város 11,8 millió forintot biztosított.
10 éve
A nyár eleji árvízzel leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca lakóinak többsége írta alá azt az Orbán Viktornak címzett nyílt levelet, amelyben arra kérik a miniszterelnököt, hogy hasson oda: mihamarabb épüljön meg a települést védő gát.
szponzorált tartalom
Akár tíz évig is velünk maradhatnak az eldobált csikkek
6393 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 135 beteg
Nyolcról tízre nőhet a modellváltó egyetemek száma
A felsőoktatás további korszerűsítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt figyelemmel kíséri a modellváltó egyetemek működését.
Végleg lezárulhat a vörösiszapper
Tíz évvel az ország legnagyobb ipari katasztrófája után pénteken véglegesen lezárul a Kúrián az elítéltek felülvizsgálati eljárása.
A világhálóra költözik a Kutatók Éjszakája
Idén online várják a Szegedi Tudományegyetem karainak, intézeteinek és tanszékeinek oktatói, kutatói és hallgatói az érdeklődőket pénteken, a Kutatók Éjszakáján.
Meggyalázta Maradona holttestét a temetkezési vállalat dolgozója
Elbocsátották a temetkezési vállalattól azt a férfit, aki szelfit készített Maradona nyitott koporsójával.
Összefügghet az antibiotikum-rezisztencia és az emelkedő hőmérséklet
A kutatók 28 európai ország több mint négymillió páciensére vonatkozó adatokat elemeztek.