Poloskainvázió

2019.09.29. 09:25

Nagy piros folttal került fel Szeged az ország büdösbogár-térképére

Megkezdődött a poloskainvázió, írtuk másfél hete. Most már térképen is megnézhetik, hol támad a büdösbogár.

Büdösek és semmi sem áll az útjukba – írta kollégánk másfél hete a cikkben, ami arról tudósít: megkezdődött a poloskainvázió a megyében is. Van, akinek a paradicsomát tették tönkre a gyümölcspoloskák, van, aki szellőztetni nem tud a bogaraktól, mert mindjárt beszökik pár a lakásba. Annyiban megegyezhetünk, hogy a poloskákat szinte senki sem szereti. Ez az oldal oldal bejelentéseket fogad, és térképre rakja, hol mennyire kergetik őrületbe a lakosokat az oldal névadói.

Így áll egyelőre az ország a poloskákkal. Kép forrása: budosbogar.hu

Ha a térképre nézünk, látjuk, hogy a főváros elesett – a második legnagyobb piros folt pedig Szegedé, de erősen jön fel Pécs is. Nyilván annak függvényében változik a jelzés, honnan mennyi lakossági jelzés érkezik be. A cél felmérni Magyarország poloska-fertőzöttségét, ami nemigen lesz jobb a közeljövőben. A petéknek ugyanis -50, a kifejlett rovaroknak -20 fok kell, hogy elpusztuljanak – ezt is az oldalon olvastuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!