Megszépül a kerítés is

2019.10.19. 11:04

Óvodai jótékonysági akciót szervezett a Női Vezetők Klubja – Fotók

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetők Klubja jótékonysági akcióinak keretén belül a Vedres utcai Óvodát támogatják.

Kozma Rita

Szeged, Kamara női klubja felújítja a Vedres óvoda udvarát. Fotó: Frank Yvette

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Női Vezetők Klubja 2015-ös megalakulása óta tevékenyen tesz egy-egy közösség és a rászorulók megsegítéséért, vagy éppen egy ügy felkarolásáért. Az elmúlt években vittek már karácsonyi ajándékcsomagokat nehéz helyzetben élő családoknak, de a jótékonysági akciókat szerveztek többek között a Dr. Waltner Károly Otthonban és annak gyermekotthonában, valamint Szegedi Családok Átmeneti Otthona sem. Az idei programjuk keretében úgy döntöttek, a Vedres utcai Óvodát segítik. A jótékonysági akció több fázisból áll, ennek első lépéseként szombaton újrafestették az óvoda kerítését és feltakarították az udvart. A Női Vezetők Klubjának elnöke, Novákné Halász Anna beszámolt róla, hogy a továbbiakban tárgyi adományokat gyűjtenek az intézménynek, de tervben van a festési munkálatok folytatása a belső térben is. Mindezeket még az idén karácsonyig szeretnék teljesíteni.

 

– Ez egy karácsonyi program kezdete, már ötödik éve jótékonykodunk és idén egy óvodát vagy egy bölcsödét szerettünk volna támogatni. Az alapján választottuk, hogy hol tudnánk a legtöbbet segíteni, és ez az egyik legnagyobb óvoda Szegeden. Az óvoda vezetőjével egyeztettünk, hogy mire volna szükségük. A tervek szerint a folyosó festését fogjuk anyagilag és kivitelezésben is segíteni, valamint a klub tagjai tárgyi adománygyűjtésbe kezdtek, s nemcsak magánszemélyeket, hanem cégeket is igyekszünk bevonni – mondta Novákné Halász Anna a Női Klub elnökasszonya.

Havlikné Rácz Andrea, a Vedres utcai Óvoda igazgatónője elmondta, hogy az intézmény jelenleg hét csoporttal működik, s közel 170 gyermekre vigyáznak nap mint nap. Az igazgatónő elárulta, hogy a gyerekek egy jelentős része, mintegy 10%-uk hátrányos helyzetű, ezért is igyekeznek a nevelő munkán kívül minél jobb feltételeket biztosítani a gyerekek számára.

– Nagyon örültünk a Női Klub megkeresésének, mert akad bőven tennivaló. A festés nagy segítséget jelentett nekünk, ezenkívül, ami az adományokat illeti, elsősorban függönyökre és játékokra volna szükségünk. Hiszen egy óvodában játékból sosem elég. Jelenleg hét csoport működik az intézményben, ezzel mi vagyunk az egyik legnagyobb intézmény a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában