A hónap könyve

11 éve
Az amerikai magyarság történetét kutató, Szegedről elszármazott Vasváry Ödön írásait tartalmazó könyvet ajánlja a Somogyi-könyvtár, a szerző születésének százhuszadik évfordulója alkalmából.
11 éve
"Diószegi Sámuel: Orvosi füvész könyv Július hónapban – így, a nyári természetjárásokhoz kapcsolódva – egy immár több mint kétszászéves növényismertető könyvet ajánl a Somogyi-könyvtár a hónap könyvéül."
11 éve
Ukrajna, Románia, Szlovákia, Magyarország érintése után „szakad" Szerbiában a Dunába a Tisza. A folyó több millió éves történetét is megismerhetjük a 712 fotóval illusztrált, híd-kronológiával és mutatókkal kiegészített könyvből.
11 éve
Kristálytiszta, sekély vizű patak képében csörgedezik a Fekete-Tisza a Máramarosi havasokban. A hatalmas szálfákból ácsolt fahíd alatt gömbölyűre kopott szikla fehérlik, a meder mélyén sötét színű kövek feküsznek, a folyóág névadói. Fák zöldellő lombja néz a víztükörbe, a parton bánsági sáfrány halványlila virágai hívogatnak.
11 éve
"Húsvét közeledtével a Somogyi-könyvtár egy 1894-es naptárt ajánl olvasói figyelmébe. Hogy mi köze van a húsvétnak a naptárhoz? A válasz igen egyszerű: e jeles ünnep nemcsak szokásvilága miatt, hanem csillagászati szempontból is nagyon érdekes."
12 éve
A Karinthy-írások kedvelői és az életrajzi művek olvasói újabb csemegét vehetnek kézbe. A 120 éve született Karinthy Frigyesről szól az Ünnepi Könyvhétre megjelent Szerelmes magyar írók sorozat legfrissebb kötete, az Egyfülű kosár.
12 éve
Nyilas Péter
A Szegedi Szabadtéri Játékok idei programsorozatához kiegészítésül ajánlja a látogatók és az olvasók figyelmébe a játékok történetét bemutató képeskönyvet a Somogyi-könyvtár.
12 éve
Új kötetének megjelenése kapcsán látja vendégül a Somogyi-könyvtár az ünnepi könyvhéten Spiró Györgyöt. Olvasnivalónak a szerző legutóbbi, hatalmas szakmai és közönségsikert aratott történelmi nagyregényét ajánlja a bibliotéka.
Új szereplők lépnek a hazai ingatlanközvetítői piacra
Sokan nem tudják, hogy lehetőség van arra, hogy már az ingatlanközvetítéssel is az ügyvédet bízzák meg.
A férfiaknál is több gólt lőtt a magyar női válogatott
Bíró Attila együttese vasárnap a torna egyik leggyengébb csapata, a szerbek ellen nyert 27-0-ra.
Mire figyeljenek a szabadban sportolók?
A szabadban végzett testmozgásról télen sem kell lemondanunk.
A fiatalok teljesen átértelmezik a márkahűséget
A vállalatok ma már alig támaszkodhatnak azokra a stratégiákra, melyek a korábbi generációk esetében még beváltak.
Lezárult a szavazás
A szavazók 97 százaléka Orbán Viktorral ért egyet és csupán 3 százalék az, aki a Soros-szervezetek mellé állt a kérdésben.
Jamie Lee Curtis nem fog unatkozni
Nem akarják befejezni a Halloweent.