Hallgassa élőben!

Annó

AZ EGYENRUHA HAJTÓKÁJA MIATT PAPAGÁJNAK, LEVELIBÉKÁNAK NEVEZTÉK ŐKET / 2 hete
Suki Zoltán
Az 1879-es nagy árvíz után, a Mars téri felújítási munkák 1882-es befejezésekor foglalhatta el új állomáshelyét a legendás 46-os gyalogezred. Szegeden azonban már annál jóval korábban is voltak katonák. Erről Gál József tartalékos százados beszélt a Délmagyarországnak a 46-os gyalogezredről szóló cikksorozatunk első részében.
Egy dolgozó családanyának általában nem elég a napi huszonnégy óra
Soha véget nem érő feladatlista és túlterheltség – sok családanya panaszkodik erre, melyet most csak tetéz az iskolakezdés. A nők többségének gondja akad az időgazdálkodással, kevésnek érzik a napi 24 órát. Szakember szerint a feladatok listázásával, priorizálásával máris könnyebb lehet a mindennapok megszervezése.
Bosznia-Hercegovina vezeti a halálozási statisztikák listáját
Európában az egymillió lakosra jutó, koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma a nyugat-balkáni országban a legmagasabb.
Világzenei fesztivált rendeznek a Szentendrei-szigeten
Hat ismert hazai formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án.
Két magyar borlapot is díjazott a Wine Spectator
Két budapesti étterem, a Felix Kitchen & Bar, valamint a Winescape Budapest Borbár is szerepel az amerikai Wine Spectator bormagazinnak a világ legizgalmasabb borlapjait felsoroló idei listáján.
Orbán Viktor: Az elüldözött egyetem Budapesten
Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával – jelentette ki Orbán Viktor a Szamizdat 13. című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.
Vasárnap változóan felhős idő várható
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között alakul.