Látványos robbantás

2019.09.19. 17:55

Árvízhelyzetre gyakoroltak négy nemzet katonái

Blonde Avalanche 2019 néven komplex katasztrófavédelmi gyakorlat zajlik a héten a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Zrínyi Miklós Laktanyájában és a sándorfalvi lőtéren.

Munkatársunktól

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Ezen magyar, szlovák, román és ukrán katonák vesznek részt – immár 17. alkalommal. A több mint 700 fő „Tisza” Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj néven végezte a feladatokat. Idén a katonai döntéshozatali eljárási rend közös gyakorlása és a vészhelyzeti kimenekítési eljárások begyakorlása volt a cél. Tegnap a lőtéren egy fiktív árvízhelyzetet és annak védekezési feladatait mutatták be. A katonák bordás megtámasztásokat építettek a gáthoz, lánctalpas úszógépkocsival kitelepítettek veszélyben lévő embereket, majd gátat robbantottak. A gyakorlat hazánk számára kiemelt jelentőséggel bír, mivel történelmi szintű árvízhelyzet esetén lehetőség lenne a már gyakorlattal rendelkező partnerországoktól segítséget kérni.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!