Az új Toyota Yaris ötcsillagos eredménye az Euro NCAP-on

A Toyota Yaris kapta a valaha megítélt legmagasabb pontszámot az Euro NCAP felnőtt utasvédelmi vizsgálatán. A Toyota kisautója 35 pontot ért el a felnőtt utasvédelmi vizsgálaton.

Az új Toyota Yaris 35 pontot, és ezzel ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP tesztprogram legfrissebb felnőtt utasvédelmi vizsgálatán.
A felnőtt utasvédelemre adott 35 pont minden idők legjobb eredménye a Toyota számára. Emellett az új Yaris kétcsillagos teljesítményt nyújtott a gyalogos-, és háromcsillagosat a gyermekvédelem terén.

Kompakt karosszériájuk és igen csekély első túlnyúlásuk miatt jelentős műszaki kihívás az új Toyota Yarishoz hasonló kisautókat kiemelkedő védelmi jellemzőkkel felruházni. Az ötcsillagos eredmény arra az igen magas szintű biztonságra utal, amelyet a Toyota minden ügyfele számára biztosítani kíván.

Az új Yaris felszerelhető vezető- és utasoldali elülső, illetve oldallégzsákokkal, függönylégzsákokkal, valamint (a kategóriában elsőként) vezetőoldali térdlégzsákkal. A biztonsági öv bekapcsolására változó intenzitású hangjelzés figyelmezteti a vezetőt és elülső utasát.

A Yaris karosszériáját a Toyota Minimális Behatolású Utastér-rendszer (MICS) technológiáját felhasználva terveztük. A MICS rendszer a kategória egészén oszlatja szét a frontális vagy oldalirányú ütközés energiáját, elvezetve azt az utasfülkétől és minimalizálva annak deformálódását.

Az új Yaris emellett az első olyan Toyota gépkocsi, amelyet már a szigorúbb belső, autók közötti ütközési szabványok szerint fejlesztettek ki. Ezen szabványok egy kéttonnás járművel történő, 50 százalékos átfedésű első és hátsó, illetve oldalirányú ütközést szimulálnak 55 km/óránál (mindkét gépkocsi sebessége 55 km/óra).

Az új Toyota Yaris ötcsillagos felnőtt utasvédelmi minősítésével a hasonlóképpen ötcsillagos Toyota Avensis, Corolla Verso és Prius modellek nyomdokain halad.