Négycsillagos eredményt ért el az Aygo az Euro NCAP teszten

Az eredmény megerősíti az AYGO pozícióját, mint az európai autópiac szub-B (azaz városi kisautó) szegmensébe tartozó, kiváló minőségű gépkocsi. Az AYGO 26 pontot érdemelt ki felnőtt utasvédelmi teljesítményével.

Négycsillagos felnőtt utasvédelmi eredményét kiváló, háromcsillagos (36 pont) gyermekvédelmi és kétcsillagos (14 pont) gyalogosvédelmi teljesítménnyel koronázza meg az AYGO.

„Komoly mérnöki kihívást jelentett a Toyota számára, hogy egy mindössze 3,4 méter hosszú járművet magas szintű passzív biztonsági jellemzőkkel ruházzunk fel. Az Euro NCAP négycsillagos besorolása megtisztelő elismerése erőfeszítéseinknek” – nyilatkozta Kazuhiko Miyadera, a Toyota kutatás-fejlesztésért felelős európai alelnöke.

Az AYGO tervezése és kivitelezése során mindvégig alapvető szempont volt az aktív és passzív biztonság. A meghatározó jellemzők között említhetjük az alábbiakat:

· A Toyota Minimális Behatolású Utastér-rendszere (MICS) – egy olyan masszív biztonsági szerkezet, amely hatékonyan oszlatja el a frontális és oldalirányú ütközések energiáját a karosszéria egészén

· Alaptartozék a kettős elülső légzsák, az oldal- és függönylégzsák minden kivitelhez rendelhető opció

· Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető rendszer (hangjelzéssel)

· ISOFIX gyermekülés-rögzítő rendszer a hátsó külső üléseken – az 50:50 arányban osztva dönthető ülés esetében

Mivel kiváló minőségű városi autónak tervezték, a Toyota AYGO kiemelt figyelmet fordít a gyalogosok védelmére. Ezért az orr kulcsfontosságú elemei, a lökhárító rögzítési pontjai, a motorháztető és az első kerékdobok mind olyan energiaelnyelő szerkezetből épülnek fel, amely becsapódáskor mérsékli a sérülés kockázatát.

Az aktív és passzív biztonság a Toyota összes modellje esetében meghatározó jellemző. A legújabb Toyota Avensis, Corolla Verso és Prius modellek egyaránt ötcsillagos felnőtt utasvédelmi eredményt értek el az Euro NCAP töréstesztjén.