Szépen törik a cross-over

A Nissan új Qashqai modellje az eddig vizsgált összes gépkocsi közül a legmagasabb pontszámot érte el és öt csillagos minősítést kapott az Euro NCAP töréstesztjén a felnőtt utasvédelmi szintre.

A Qashqai 36,83 pontot ért el a lehetséges 37-ből a független szervezet töréstesztjén, így majdnem teljesítette az Euro NCAP szigorú frontális és oldalütközési vizsgálata során a maximumot, míg a biztonsági öv becsatolására figyelmeztető rendszer értékelése során a lehetséges legnagyobb pontszámot kapta. Az autó, mely év elején került a piacra Európában, az ugyancsak kiváló, négycsillagos értékelést kapta a gyermekvédelemre. (Mindeddig egyetlen kisméretű családi autó sem érte el ezen a területen a maximális öt csillagot.)

A Nissan Európában

A Nissan megközelítőleg 12 ezer főt foglalkoztat Európában a tervezésben, a kutatás-fejlesztésben, a gyártásban, a logisztikában és az értékesítés/marketing területén. A vállalat 2006-ban 507 ezer gépkocsit gyártott spanyolországi és egyesült királysági üzemeiben, és 540 ezer autót értékesített Európában. A Nissan Europe központja Franciaországban, a Párizs melletti Trappes-ban működik.  

“A Qashqai dinamikus megjelenésű, kompakt méretű cross-over autó, amely egyesíti magában a hagyományos ferdehátú családi autó és a 4×4-esek legjobb tulajdonságait” – mondta Brian Carolin, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke. „Ma büszkén jelenthetem ki, hogy a Qashqai egyben a legbiztonságosabb autók közé is tartozik.”

A Qashqai-ra annyi megrendelés érkezett, ami erős piaci kezdést tett lehetővé – a megrendelések száma közelít a 60 ezerhez. A modell két- és négykerék-hajtású kivitelben érhető el, két benzinüzemű és két dízelmotorral.

A kocsit a Nissan angliai Sunderland-i üzemében gyártják, de kifejlesztésekor a világszerte történő értékesítést tartották szem előtt. Május végén kezdődött az értékesítése Japánban, ahol „Dualis” néven forgalmazzák. Az év hátralevő részében kezdődik meg a Qashqai terítés a Közép-Keleten és más tengerentúli országokban.

Nissan Hovány
6721 Szeged, Berlini krt. 4/9.
Tel: 62/559-520
Fax: 62/559-521