Kisfia 7. születésnapján adta át az adományt

2019.10.09. 17:22

Babaruhákat ajándékozott a vásárhelyi kórháznak egy vállalkozó

Bodykat, rugdalózókat, kis paplanokat, párnákat és még sok minden mást kapott a vásárhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztálya egy helyi varroda vezetőjétől. A vállalkozó úgy döntött, nem hagyja a munka során kimaradt anyagokat a polcon porosodni, munkatársaival inkább olyan kis ruhákat, kiegészítőket készítenek belőlük, amik jól jöhetnek a gyermekosztálynak.

Kovács Erika

Ruhaadományt adott át egy vállalkozó a vásárhelyi kórházban. Fotó: Kovács Erika

- Varrodám 2015 óta működik a Lázár utcában, jelenleg hat dolgozónak biztosít munkalehetőséget – tudtuk meg az adomány átadásán Fodorné Mika Dóra vállalkozótól.

- A megrendelések teljesítéséhez használt alapanyagokból mindig van megmaradó készlet. Édesanyámmal közösen úgy gondoltuk, hogy ezeket jótékony célra fordítjuk, a vásárhelyi kórház gyermekosztályának ajánlunk fel a babaruhákat. Munkatársaimmal 45 darab 62-es, 74-es, 80-as fehér, 74-es és 80-as méretű színes bodyt készítettünk, utóbbiakat külön színekben a kislányoknak és a kisfiúknak. Varrtunk 5 kezes-lábas totyogót a nagyobb babáknak. Készítettünk puha, sapkás újszülött takarókat, kispárnákat és kis paplanokat, mindegyikből 30-30 darabot. Valamennyi babaruha és takaró 100 százalékban pamut, bőrbarát anyagból készült – mondta Fodorné Mika Dóra.

Fodorné Mika Dóra jeles napon, kisfia 7. születésnapján adta át a nagy mennyiségű babaruha adományt. Fotó: Kovács Erika

Az adományt Havassi Katalin a kórház orvosigazgatója és Papp Ferenc, a gyermekosztály vezetője köszönettel fogadták. A vállalkozó elmondta, folyamatosan szeretné segíteni a gyermekosztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában