Hallgassa élőben!

Baka István emlékoldal

16 éve
"Azóta vezekeltem. Ha módom volt rá, leírtam, elmondtam: Baka István nagy költő. És igyekeztem megfelelően megindokolni véleményem. Elsősorban neki, hogy higgye el, nemcsak mondom, hanem tudom is."
16 éve
"Az emlékezés fájdalma idővel majd történetté szelídül, mely történet hitelét az ó szavai adják meg. S a dolgok rendje szerint most kezdetét veszi egy másik történet, de úgy volna jó, ha ó majd erre is emlékezhetne."
16 éve
"Ha eddig bárkit elveszítettem, aki barátságával közel állt hozzám, hosszú égiek elteltével lettem képes arra, hogy bárhogyan is leírjam magamnak őt."
16 éve
"Baka Pista kristálytiszta és kristálykeménységű ember volt, ízig-vérig költő, aki teljes személyiségét beleadta a munkába is. Versrovatán láthatta bárki, hogy kitűnően érti-érzi a gyermeklelket. De ott feszült ebben a rovatban egy alapvető személyiségjegye is: a mindenkori hatalommal való mindenkori szembenállás."
16 éve
A szimpózium szakmai tiszteletadás a mai magyar irodalom és a szegedi kultúratörténet egyik legfontosabb lírikusának. Halálának tizedik évfordulóján, a megemlékezés gesztusa mellett az életmű kritikus átgondolását is célozza a rendezvény.
16 éve
"Igényes volt a Műre, amelyet fölépített. Kész életművet hagyott ránk, mégis tele börönddel hagyott itt bennünket, mint kedves Bartókja. Ezért különösen fájdalmas a búcsú."
16 éve
"Halálával most a hiányról írt egy fekete gránittömböt, egy megfejthetetlen metaforát, amiről csak azt tudjuk, hogy iszonyú a súlya, hogy egyszerűen: van."
16 éve
"Verskultúrája mögött ott munkált Baka nagy zenei ismerete is. Akárhol is írt, olvasott, meditált, de még baráti beszélgetés közben is, a zene szólt mellette. Szomorúan szép jelenet volt, haldoklásában is erre a zenére, kedves zeneszerzőire reflektál utoljára."
16 éve
"Érdekes, hogy már legelső verseiben föllelhetők azok az alaptulajdonságok, amelyek későbbi költeményeiben még kifejlettebben megtalálhatók: a konkrét történelmi helyzetek drámaiságához és az egyetemes emberi témákhoz egyaránt vonzódó líráját fegyelmezett formájú képgazdag gondolatiság jellemzi."
Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Feltétel nélkül szabadlábra helyezik Reagan elnök merőnyléjét
A bíró indoklása szerint a 66 éves John Hinckleynél nem mutatkoznak aktív mentális betegség tünetei.
Káosz, hazudozás és erőszak a Gyurcsány-showban
Botrányos események kísérik a baloldali előválasztásnak nevezett színjátékot.
Covid-gyógyszer tesztelésében vesz részt a Semmelweis Egyetem
A szakemberek azt remélik, hogy amennyiben engedélyt kap a vizsgálati szer, csökken a kórházi kezelésre szoruló, súlyos esetek száma.
Lengyel nappal indult a vadászati világkiállítás nemzetek napja sorozata
Fontosnak tartották, hogy az ide látogató országok is be tudjanak mutatkozni.
Amint lehet, visszatérne sérüléséből Varga Kevin
A labdarúgó bokaszalagja szeptember elején az Európa-bajnoki döntős angolok elleni világbajnoki selejtezőn szakadt el.
Franciaország nyerte a Bocuse d'Or szakács-világversenyt
A második helyezett Dánia, a harmadik Norvégia lett, a magyar csapat a 11. helyen végzett.