Hallgassa élőben!

Csörög, 2009. október 24.

Kedves Olvasóink! Közérdekű problémáikat, tapasztalataikat ma Farkas Judit újságíróval oszthatják meg. Az ügyeletes újságíró hétfőtől péntekig 9 és 21 óra között hívható a 06-30/218-1111-es mobiltelefonszámon. E-mailt a [email protected] címre küldhetnek. SMS-számunk: 06-30/303-0921. Ha nem kapott újságot, hívja a 62/567-864-et, vagy jelezze a [email protected] e-mail címen!

Vásárhelyi tanárverés

Varró Istvánné vásárhelyi olvasónk fel van háborodva, hogy már Vásárhelyen is megütik a tanárokat. Szerinte a pedagógus minden jogtól meg van fosztva, nincs tekintélye, nincs eszköze ahhoz, hogy hatékonyan fegyelmezzen. Osztályonként mindig akad 1–2 gyerek, aki zavarja, hátráltatja az órát, visszaszól a tanárnak, esetleg meg is fenyegeti. Köteles-e ezt a pedagógus elviselni – ráadásul ennyi pénzért? – kérdezi olvasónk. Ki védi meg a tanárokat? A szülőknek pofon helyett inkább köszönetet kellene mondaniuk, hogy a pedagógus egész nap küszködik a gyerekekkel.

Kétes munkák

A 30/684-9676-os számról telefonáló olvasónk arra hívta fel a figyelmet: jól gondolja meg mindenki, hogy jelentkezik-e távmunkára. Ugyanis több mint tízezer forintot ki kell fizetni a regisztrációért, az alapanyagért, és akkor még nem is biztos, hogy a munkát átveszi és kifizeti a megbízó. Olvasónk is megjárta, több ezer forintja bánja.

Veszélyes járda

Maróti Ferenc szegedi olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Piroska téren a bölcsőde és a Hüvelyk utca 7/B számú ház között épült egy gyalogút járdalapokból, de balesetveszélyes. Olvasónk azt mondta, szerinte nem is szabadott volna ilyen állapotban átvenni a járdát a kivitelezőtől, de ha már ez megtörtént, kéri az illetékeseket, rakják rendbe a veszélyes szakaszt.

Kötelező olvasmányok

Lapunk keddi számában jelent meg egy újságcikk a kötelező olvasmányokról. Ezzel kapcsolatban mondta el véleményét olvasónk a 30/201-2022-es számról, aki jó szívvel ajánlja a magyartanárok figyelmébe Babits Mihály Halálfiai című regényét. Lehetne bizony kötelező olvasmány, okulhatnának belőle a fiatalok.

Hirdetés
Örökbefogadás – Kérdezz-felelek
Hirdetés
Zöldségekkel is harcolhatunk a klímaváltozás ellen
Gulyás Gergely: a magyar-bajor kapcsolatok túlmutatnak a napi véleménykülönbségeken
A Miniszterelnökséget vezető miniszter III. Lajos halálának századik évfordulóján tartott megemlékezésen vett részt Münchenben.
Nagy István: a legnehezebb időkben is helyt áll a magyar mezőgazdaság
A gazdák korábban nem látott kihívásokkal szembesültek, ám a belföldi élelmiszerellátás soha nem került veszélybe.
Egy háromgyerekes anyuka is szörnyethalt a mélykúti hármas karambolban
Hármas karambol történt az 55-ösön, Mélykútnál csütörtök este. A balesetben két ember meghalt, három személyt kórházba szállítottak.
NB I.-es csapat is jöhet a következő körben Szegedre
A Szeged-Csanád Grosics Akadémia is érintett volt az M4 Sporton megtartott, csütörtök esti magyar kupa sorsoláson, miután szerdán kiejtette az NB I.-es Mezőkövesdet.
Felsőoktatási ösztöndíjra lehet pályázni
Magyarországról rajtol jövőre a Giro d'Italia
Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Grande Partenzának, ám akkor a koronavírus-járvány közbe szólt.