Még a padlót is felújították

2019.09.19. 15:45

Felújították a sportcsarnokot

Az idei tanévben már felújított sportcsarnokban tornázhatnak a balástyai iskolások és a rendezvényeket is méltóbb körülmények között lehet tartani. A 23 éves intézmény többek között új vizesblokkot és sportpadlót kapott.

T. K.

Az iskolások tegnap már a felújított tornacsarnokban játszhattak testnevelés órán. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Teljes ráncfelvarráson esett át a balástyai sportcsarnok. Az iskola szomszédságában álló 23 éves épületet több mint 83 millió forintból újították fel. Az ünnepélyes átadás és a próbanapok után a múlt heti Zöldség- és virágfesztivál kiállítását már itt tudták berendezni, a bontás után pedig tegnap birtokba vehették az iskolások, akiknek itt tartják a testnevelésórákat. Mostantól kulturált körülmények között sportolhatnak azok a helyiek is, akik szabadidejüket itt szeretnék eltölteni, illetve mivel 600 fő befogadására alkalmas, így itt tartják a falu nagy rendezvényeit is, ezek is méltóbb környezetbe kerülnek mostantól.

– A sportcsarnok állaga az 1996-os építése óta nagyon sokat romlott – mondta el Ujvári László polgármester. A vizes­blokkokban mindkét szinten rendszeresen dugulással küzdöttek, az ajtók nem záródtak és a csempék is kezdtek leesni. A téglafal nem volt hőszigetelve, a legnagyobb problémát pedig az jelentette, hogy a padló kopott és repedt volt, néhány helyen már balesetveszélyes is.

 

 

Az iskolások tegnap már a felújított tornacsarnokban játszhattak testnevelés órán. Fotó: Karnok Csaba

 

A munkálatok, amelyek februárban kezdődtek, összesen bruttó 77,8 millió forintba kerültek. Ebből a Magyar Kézilabda Szövetség a társasági adós pályázattal 55,2 millió forint támogatást biztosított, amelyhez a balástyai önkormányzat 22,6 millió forintot tett hozzá. Az épület 15 centiméter vastag hőszigetelést kapott, a 36-szor 18 méteres sportpálya pedig teljesen új burkolatot. Erre a kézilabda, a tenisz és a teremfoci vonalait is felvitték. A terem új világítást is kapott, amely 3,8 millió forintba került. Ennek költségeit a Szeged-Csanádi Egyházmegye és az önkormányzat állta. Az ereszcsatorna rendbe hozásának 538 ezer forintos és a radiátorokat védő burkolat cseréjének 1,3 millió forintos költségét önkormányzati költségvetésből finanszírozták. Utóbbi szintén a baleset-megelőzést szolgálja.

A beruházás részeként a nyílászárók egy részét is kicserélték és pánikzáras ajtókat szereltek fel. Ezzel a sportcsarnok most már megfelel a katasztrófavédelem által meghatározott szabályoknak is, amely a kiürítés hatékonyságát célozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!