Új technikák az oktatásban

2019.09.25. 17:24

Készségfejlesztésre is jók a digitális eszközök

Szakmai digitális napot tartottak a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolájában.

Munkatársunktól

Digitális szakmai nap az SZTE Gyakorló Gimnáziumban. Fotó: Kuklis István

Szakmai digitális napot tartottak a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolájában „A tanulás holnapja: a holnap tanulása!” címmel. A Szegedi Tudományegyetem és a Boldogasszony Iskolanővérek konzorciuma a Dél-alföldi régió három kiemelkedő fejlesztési tapasztalatokkal és széleskörű kapcsolatrendszerrel rendelkező köznevelési intézményében tűzi ki célul a digitális oktatás pedagógiai eszközrendszerének és támogató környezetének komplex kialakítását.

Digitális szakmai nap az SZTE Gyakorló Gimnáziumban. Fotó: Kuklis István

A rendezvény érdekessége, hogy olyan új, a közoktatásban használt technikákat, digitális taneszközöket s azok alkalmazásának eddigi tapasztalatait mutatják be, mint például a LEGO digitális taneszközei és a Makerspace. Rozgonyi-Borus Ferenc a pályázat szakmai irányítója elmondta, matematikai és logikai készségfejlesztésre és a természettudományos tárgyak oktatásába, akár még szövegalkotásba is beépíthetik a pedagógusok a digitális eszközöket. A módszertani csomagokra épülő program bevezetése során született eddigi tapasztalatok megosztására szakmai napot szerveztek, ezen az első előadást az intézmény egyik pedagógusa, Özvegy Judit tartotta, aki a nemzetközi robotika versenyen győztes alsós diákok felkészítője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!