Kedvezett az idő a fűszerpaprika termesztésnek

2019.10.11. 18:21

Kiemelkedő minőségű az idei fűszerpaprika

Az időjárás ideális volt idén a fűszerpaprika számára: az esős melegnek köszönhetően különleges minőségű termést szüretelhetnek a gazdák.

Tímár Kriszta

Fűszerpaprikát szárítanak. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

 

Bár a nagyja termés már zsákokban van, az első fagyokig szedik még a földeken, szerencsés esetben a harmadik érésből is lesz még értékelhető hozam. Aki fűszerpaprika-termesztéssel foglalkozik, azt mondja, a munkaerő a legnagyobb probléma: sokan azért hagyták abba ezt az ágazatot, mert nincs, aki leszedje ősszel a termést.

Paprikaszüreten jártunk, ahol kiderült, mi a legnehezebb ebben a munkában és ellátogattunk egy átvevő telepre is, ahol arról beszélgettünk, miért a pirospaprika az, amit a legnagyobb tételben hamisítanak az élelmiszerpiacon. Keresse cikkünket a Délmagyarország szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!