Hallgassa élőben!

Oroszország - Görögország 2-1

A portugáliai labdarúgó Európa–bajnokság utolsó csoportkörében az A-csoportban Oroszország Görögország ellen lépett pályára. Több rúgott góljának köszönhetően Görögország jutott be Portugália mellett a negyeddöntőbe.

A csoport, 3. forduló
Oroszország – Görögország 2-1
Faro-Loulé, 29 000 néző, Játékvezető: Veissiere (francia)
Sárga lap: Saronov (15.), Anjukov (28.), Karjaka (39.), Alenyicsev (65.), Ragyimov (71.), Malafejev (88.), illetve Vrizasz (44.), Dellasz (85.)

OroszországMalafejev – Anjukov, Saronov (Szennyikov, 56.), Bugajev, Jevszejev – Ragyimov, Guszev, Alenyicsev, Karjaka (Szemsov, 46.) – Bulikin (Szicsov, 46.), Kiricsenko
Vezetőedző: Georgij Jarcev
Görögország: Nikopolidisz – Szeitaridisz, Venetidisz (Fisszasz, 89.), Dellasz, Kapszisz – Baszinasz (Tszartasz, 42.), Zagorakisz, Katszuranisz, Papadopulosz (Nikolaidisz, 69.) – Hariszteasz , Vrizasz
Vezetőedző: Otto Rehhagel

Kiricsenko megszerezte a vezetést Oroszországnak, méghozzá a labdarúgó EB eddigi leggyorsabb góljával.

Ki gondolta volna, hogy két csoportmeccs után az EB-előtt nagy világeseményen még győzelmet sem szerző Görögország áll majd a legjobban, persze ehhez kellett az is, hogy a nyitómeccsen, óriási meglepetésre 2-1-re legyőzzék a házigazdákat, no és az, hogy 1-1-es döntetlent játszanak Spanyolország ellen.

A sorsuk tehát a másik párharc két csapatával szemben a saját kezükben volt, hisz „csak” nyerniük kellett a már kiesett Oroszország ellen, a döntetlen viszont már a spanyol-portugál végeredményétől függően lehetőséget ad a matematikára.

A matematikusok pillanata pedig már a második percben eljött, hisz Kiricsenko miután lecsapott egy eladott labdára, megszerezte a vezetést Oroszországnak, méghozzá a labdarúgó EB eddigi leggyorsabb góljával.

A villámgyors találat után a görögök igyekeztek magukhoz térni, amit azzal abszolváltak, hogy átvették a játék irányítását.

Mégis Oroszország szerezte a következő gólt is, méghozzá Bulikin egy jobboldali szögletet követően fejjel növelte csapata előnyét.

A második bekapott gól után sem adták fel a görögök, hisz alig egy perccel később Baszinasz húsz méterről megeresztett szabadrúgásánál kellett óriási bravúrral védenie az oroszok kapusának, Malafejevnek.

Ezt követően azonban egyre inkább dominált a mezőnyjáték, így komoly helyzet egyik oldalon sem adódott, egészen a félidő hajrájáig, amikor is Vrizasz szépített, miután az orosz tizenhatoson belül remek labdát kapott Papadopulosz-tól.

A szünetet követően Görögország minél hamarább szeretett volna egyenlíteni, amit sorra kialakított helyzeteikkel jeleztek, ám Oroszország erről mit sem akart tudomást venni, tartván előnyüket.

A helyzet nagyban a mérkőzés hajrájára sem változott, Otto Rehhagel cserékkel operált, de ettől sem javult fel jelentősen Görögország játéka, az oroszok pedig érthetően nem vitték túlzásba a támadást.

Az eredmény így a második félidőben már változatlan maradt, győztek tehát, és megmentették becsületüket az oroszok.

És mivel a másik meccsen Portugália 1-0-ra legyőzte Spanyolországot, valamint azzal, hogy a spanyol-görög 1-1-re végződött, több rúgott góljának köszönhetően Görögország jutott be Portugália mellett a negyeddöntőbe!!!

Régi néven új motoros: megérkezett a motorola defy
A por-, víz- és ütésálló okostelefon 6,5 hüvelykes HD+ kijelzőt és 5.000 mAh-s akkumulátort kapott.
Döbbenetes állítás: így nézhetnek ki valójában a földönkívüliek
Az idegenekre inkább egyfajta mesterséges intelligenciaként kell tekinteni, mint alacsony, színes emberkékre vagy alakváltó lényekre...
A spanyolok büntetőt rontottak, Lewandowski első gólja pontot ért
Mindkét csapat nyerhetett volna – a döntetlen egyiküknek sem főnyeremény.
Sokat romlott a magyar énekes állapota, az ágyban is alig tud felülni
Váratlanul sokat romlott Dobos Attila állapota, miután a szerelme magára hagyta egy kis időre.
Lochte lemarad az olimpiáról
A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján.
Egyre több illegális bevándorló száll partra Olaszországban
Több mint 1500 migráns ért partot Olaszországban egyetlen nap alatt, többségüket Lampedusa szigetére vitték, ahol ismét problémák akadtak az elszállásolásukkal.