Hallgassa élőben!

Brazília legyőzte a brazilosan focizó horvátokat

Brazília válogatottja egy rendkívüli átlövőgóllal verte 1-0-ra Horvátország csapatát. A horvátok a második félidőben lendületes, "brazilos" játékkal fociztak, de helyzeteiket nem rúgták be.

Brazília-Horvátország 1-0 (1-0)
Berlin, 72 000 néző, v.: Benito Archundia (mexikói)
F csoport, 1. forduló

Kaká gólja a 44. percben (Fotók: FIFAworldcup.com)

Brazília: Dida – Cafú, Juan, Lucio, Roberto Carlos – Emerson, Kaká, Ronaldinho, Zé Roberto – Adriano, Ronaldo (Robinho, 69.)

Horvátország: Stipe Pletikosa – Dario Simic, Robert Kovac, Igor Tudor, Josep Simunic – Darijo Srna, Nico Kovac (Ivan Leko, 41.) , Niko Kranjcar, Marko Babic – Dado Prso, Ivan Klasnic (Ivica Olic, 57.)

Gól: Kaká (44.)
Sárga lap: Emerson (42.), illetve N. Kovac (32.), R. Kovac (67.), Tudor (90.)

Dado Prso a horvátok egyik helyzetében a második félidőben

Az első félidő szinte teljesen eseménytelenül telt: a brazilok támadtak, míg a horvátok energiáját sokáig szinte csak a védekezés kötötte le, ami nem csoda: a braziloknál mind a négy kiváló támadó lehetőséget kapott, és az első percekben vezettek is jó pár bámulatosan gyors, lendületes akciót. A horvátok a kezdeti visszafogottság után elkezdték saját játékukat játszani, és ettől kezdve kiegyenlített és élvezetes lett a találkozó. A szünet előtt, a 44. percben Kaká 20 méterről jól helyezett lövést küldött a horvát kapu bal felső sarkába.

A folytatásban a horvátok mindent megtettek az egyenlítésért, a mezőnyben kevés húzásból jutottak a brazil kapu elé, de lövéseiket rendre hárította a kapus. Az állandósult horvát támadásokat szinte alig szakította meg brazil ellenakció.

Időközben a brazil szövetségi kapitány lehozta a kissé elénehezült Ronaldót, és helyére Robinho állt be. A brazilok ettől fogva gyorsabb játékot mutattak, és ismét veszélyesek voltak a kapura. Az utolsó 10 percre a horvátok lendülete némileg alábbhagyott, de a mérkőzésen összességében így is nemcsak rokonszenves, de ígéretes futballt játszottak. A mérkőzés alapján az is megállapítható, hogy a brazil csapat nagyobb teljesítményre is képes.

Kásler: a WHO döntésével nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja
A WHO jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.
Von der Leyen: az EU elkötelezte magát a 2030-ra kitűzött szociális célok elérése mellett
Felszólította az Egyesült Államokat és más vakcinagyártó országot, hogy az Európai Unióhoz hasonlóan tegyék lehetővé az oltóanyagok kivitelét.
Gólzáporos győzelemmel zárt a Mezőkövesd
Az 55. születésnapját ünneplő Pintér Attila csapata ezt megelőzően hat fordulón át volt nyeretlen az élvonalban.
Zelenszkij a Donyec-medencei helyzetről tárgyalt a Benelux államok külügyminisztereivel
Ukrajna tartja magát a tűzszüneti megállapodáshoz.
Több száz, Ukrajnát érintő hamis profilt törölt a Facebook
Az oldalak független hírkiadványnak tüntették fel magukat és igyekeztek támogatni torzított tartalmaikkal ukrán politikusokat – feltehetően fizetség fejében.
Bakondi: magyar területen mindennapos az embercsempészek elfogása
Sok országban lazítások jönnek, ami kedvez a határsértőknek.