Hallgassa élőben!

Németország a VB bronzérmese

Németország felszabadult második félidei játékával, Bastian Schweinsteiger 2 góljával és Oliver Kahn kitűnő teljesítményével 3-1-re legyőzte Portugáliát.

Németország-Portugália 3-1
Stuttgart, 52 ezer néző, vezette: Kamikava Toru (japán)

Bastian Schweinsteiger 2 gólt szerzett, és egy marmadikban főszereplő volt (FIFAworldcup.com)

Németország: Kahn – Jansen, Metzelder, Nowotny, Lahm – Schneider, Frings, Kehl, Schweinsteiger (Hitzlsperger, 80.) – Podolski (Hanke, 71.), Klose (Neuville, 65.)

Portugália: Ricardo – Paulo Ferreira, Fernando Meira, Ricardo Costa, Nuno Valente (Nuno Gomes, 70.) – Simao Sabrosa, Costinha (Petit, 46.), Deco, Maniche, Cristiano Ronaldo – Pauleta (Figo, 77.)

Gólszerzők: Schweinsteiger (56.+78.), Petit (61.-öngól), Nuno Gomes (88.)
Sárga lap: Frings (7.), Costa (24.), Costinha (33.), Ferreira (61.), Schweinsteiger (79.)

A németek kapujában Oliver Kahn bebizonyította, hogy remek kapus és nagyszerű sportember, a meccs során 3-4 gólba tartó labdát fogott meg, közülük egyet különösen nagy bravúrral. A német válogatott tartalékosan állt ki, Per Mertesackert megoperálták, Arne Friedrich sem játszott, sőt a bemelegítéskor Robert Huth is megsérült, de Tim Borowski és Michael Ballack is csak civilben nézte a meccset.

Németország ennek ellenére igazolta, hogy nemcsak a szervezett foci az erőssége, hanem elegáns, élvezetes játékra is képes. A bronzmeccsen a portugálok is szokásos, ígéretes mezőnyjátékukat játszották, de csatársoruk ezen a mérkőzésen sem volt sehol. A németek mindvégig nyíltan építették támadásaikat, s ezúttal a védekező középpályásaiknak is kijött a lépés: az első félidőben Kehl, a másodikban Schwiensteiger játszott kimagaslóan.

Utóbbi az 53. percben nagy góllal szerezte meg a vezetést: elhúzott a bal szélen, majd visszacselezett, a pálya közepe felé; a tizenhatos vonalától egy méterre, balról lőtt, Ricardo kapus mellényúlt az erős labdának, amely a kapu közepébe vágódott. Nem sokkal később, a 61. percben ismét Schweinsteiger volt a főszereplő: egy szabadrúgást úgy végzett el a tizenhatos bal sarka mellől, hogy labdájába Petit szerencsétlenül ért bele, és róla a labda a portugál kapuba jutott. Ezzel még nem ért véget a német lendület, a 78. percben egy gyors német kontra után Neuville passzolt 20 méterre ballal Schweinsteigernek, aki 17 méterről jobb lábbal kilőtte a bal felső sarkot.

Scolari szövetségi kapitány negyedórával a vége előtt rászánta magát a két csatáros játékra: behozta Nuno Gomezt, majd Luis Figót, akik eredményesebbé tették a portugál támadójátékot. A 88. percben Figo elment a jobbszélen, középre lőtt, ahol az érkező Nuno Gomes az ötös vonaláról a kapu jobb oldalába fejelt.

Újabb ukrán katona esett el a Donyec-medencei fronton
Az elmúlt 24 órában az ellenséges erők tízszer sértették meg a tűzszünetet a frontvonal mentén.
Szent András volt eredetileg a szentesi Szent Anna-templom
Kalandos története van a város legkorábban említett középületének: először Szent András apostol tiszteletére szentelték fel, majd a református hívek használták, végül visszakerült a katolikus egyházhoz, és Szent Annának ajánlották. A városképileg is meghatározó épület Szentes ékessége, ugyanakkor napjainkban már komoly külső és belső felújításra szorulna.
Galgóczi: jól halad az oltási program
A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja szinte minden vizsgálati ponton stagnál a szennyvízben
„Maradj ember a volán mögött is!” címmel indul közlekedésbiztonsági kampány (videó)
Michelisz Norbert, Talmácsi Gábor és Szujó Zoltán is csatlakozott a kampányhoz.
Hogyan kerül a mesterséges intelligencia a pénzügyeinkbe?
A trend a hazai startupok körében is felfelé ívelő pályán mozog, melyet számos ígéretes, világszinten is élenjáró eredmény igazol.
Az 5. helyen zárta az alapszakaszt a Hungerit-Szentesi VK
A pályaelőny volt a tétje a Hungerit-Szentesi VK és a III. kerületi TVE csatájának a női vízilabda OB I. utolsó, 18. fordulójában. Ötgólos előnye után kiengedett, de 9–7-re nyert a Szentes, így szombaton 16 órakor itthon kezdheti meg az 5–6. pozícióért a helyosztót most legyőzött ellenfelével szemben.