Hallgassa élőben!

Pocsék meccsen gól nélkül végzett Franciaország és Svájc

Élvezhetetlen mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végzett Franciaország Svájccal szemben. A franciák csak biztonsági focit játszottak, Svájc pedig zárt védekezésre rendezkedett be.
Zidane nem tudta megmozgatni a francia játékot

Franciaország-Svájc 0-0
Stuttgart, 52 ezer néző, v.: Valentyin Ivanov (orosz)
G csoport, 1. forduló

Franciaország: Fabien Barthez – Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal – Sylvain Wiltord (Vhikas Dhorasoo, 84.), Patrick Vieira, Zinedine Zidane Claude Makelele, Franck Ribery (Louis Saha, 70.) – Thierry Henry

Svájc: Pascal Zuberbühler – Philipp Degen, Patrick Müller (Johan Djourou, 75.), Philippe Senderos, Ludovic Magnin – Tranquillo Barnetta, Johann Vogel, Ricardo Cabanas, Raphael Wicky (Xavier Margairaz, 82.)- Alexander Frei, Marco Streller (Daniel Gygax, 57.)

Sárga lap: Abidal (64.), Zidane (72.), Sagnol (90+3.), illetve Magnin (42.), Streller (45.), Degen (56.), Cabanas (72.), Frei (90+3.)

Nagyon kevés helyzetet hozó mérkőzést játszott egymással Franciaország és Svájc – némileg hasonlót a két csapat korábbi, 1-1-re végződött találkozójához. Ezúttal azonban abból a két-három lehetőségből sem született gól, amit a védelmek hibái nyújtottak az ellenfélnek.

A franciák már eleve csak egy csatárral, Thierry Henrival álltak fel, és láthatólag túlbiztosították a középpályát. Erre azonban nem sok szükség mutatkozott, mivel a svájciak ugyancsak túlbiztosították a középső sort. Így aztán jobbára az erősebb francia csapat kezdeményezett, de rendre fennakadt a svájci blokkon, míg a svájciak kontrákkal próbálkoztak, de a gyors és biztos francia védők mellett sikertelenül.

Mindehhez még egy fontoskodó játékvezető is járult, aki néhány durvább szabálytalanság mellett ontotta a fegyelmező jellegű sárga lapokat, noha a mérkőzés egyáltalán nem volt durva.

A franciák a második félidő percében Ribéry révén álltak legközelebb a vezetéshez, ém a szélső nem merte vállalni a lövést, és a rosszabb helyzetben lévő Henrinak továbbított. Henri lőtt, de a kapu felé tartó labda egy svájci védő kézfején változtatott irányt. A játékvezető nem adott 11-est.

Svájciak részről mindkét félidőben Frei előtt adódott helyzet, de előbb a kapufára perdített, majd Barthez védte fejesét.

Kásler: a WHO döntésével nemzetközi szinten is beigazolódott a magyar kormány álláspontja
A WHO jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.
Von der Leyen: az EU elkötelezte magát a 2030-ra kitűzött szociális célok elérése mellett
Felszólította az Egyesült Államokat és más vakcinagyártó országot, hogy az Európai Unióhoz hasonlóan tegyék lehetővé az oltóanyagok kivitelét.
Gólzáporos győzelemmel zárt a Mezőkövesd
Az 55. születésnapját ünneplő Pintér Attila csapata ezt megelőzően hat fordulón át volt nyeretlen az élvonalban.
Zelenszkij a Donyec-medencei helyzetről tárgyalt a Benelux államok külügyminisztereivel
Ukrajna tartja magát a tűzszüneti megállapodáshoz.
Több száz, Ukrajnát érintő hamis profilt törölt a Facebook
Az oldalak független hírkiadványnak tüntették fel magukat és igyekeztek támogatni torzított tartalmaikkal ukrán politikusokat – feltehetően fizetség fejében.
Bakondi: magyar területen mindennapos az embercsempészek elfogása
Sok országban lazítások jönnek, ami kedvez a határsértőknek.