5000 napja nem iszik alkoholt

2019.10.01. 18:19

Ma már tejjel issza le magát István

Szeptember 19-én volt 5000 napja, hogy nem iszik Vass István Péter, aki csak leállása előtt szűk két éve ismerte be magának is, hogy alkoholista. Ma kisnyugdíjasként dolgozik és gyermekeket tanít matematikára – ha még egyszer a szeszhez nyúl, akkor az italt az utolsó kenetet feladó paptól kéri majd.

Vass István Péter alkoholizmussal küzdő újságíró volt. 5000 napja, hogy letette a poharat. Fotó: Frank Yvette

 

Felesége, lakása, munkája, szinte az egész élete ráment az alkoholra, azután az egyik napról a másikra letette a poharat. – A főiskolán napi négy-öt sörrel kezdődött, először a házasságom ment rá, pedig óriási szerelem volt a feleségemmel – mondja István. Bevallása szerint is nagyképű és öntelt volt akkoriban, ezzel együtt akarat gyenge és ahogy fogalmaz, talán gyáva is. Pedig két diplomája is volt, újságíróként, MTI-tudósítóként sokan ismerték Szegeden.

A régi Sajtóházból útban hazafelé mindig betért a Vár Sörözőbe, minap ott elevenítettük fel a múltat egy kávé mellett. Rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, és végül sikerült letennie a poharat. Keresse cikkünket a szerdai Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!