Legyen mindig valami szép

2019.09.20. 11:22

Marika néni 85 évesen is segít a mártélyiaknak

A 85 éves Arnóczky Györgyné 2003-tól irányítja a mártélyi „Add a kezed” Mozgássérültek Egyesületét.

A régi írógépet is rendszeresen használja még Marika néni. Fotó: Török János

Fotó: Frank Yvette [email protected]

 

- Én nem vagyok Aranyembör! Azok voltak aranyemberek, akik szüleim korai halála után felneveltek, például drága nagyanyám, aki könnyeit nyelve az élet szép oldaláról beszélt, azt hitette el velem – mondta a 85 éves Arnóczky Györgyné Marika néni, az 1997-ben alakult mártélyi „Add a kezed” Mozgássérültek Egyesületének vezetője. Közéleti szerepvállalásáról már 1963-ban írt a Csongrád megyei Hírlap, melynek elsárgult példányának cikkéből pár mondatot felolvasott, arról szólt: ezüstkalászos tanfolyamot szerveztek. Ha hívták – ment és segített. – Szimpatikus volt, hogy a téeszesítések, a konfliktusok dacára a helyiek soha nem voltak ellenségek, érdeklődtek egymás iránt, segítettek a másiknak. Szegények voltak, de akadt munka, otthon a kertben pedig megtermelték a gyümölcsöt, zöldséget és állatokat tartottak – emlékezett. Maga is szenvedéseken, megpróbáltatásokon ment keresztül, de azok nem megtörték, megerősítették. Ott, akkor tanulta meg az emberséget, azt, hogy a nehézségek összehozzák az embereket.

Marika néni mind a mai napig segít az embereken. Megrendítő és példamutató élettörténetéről lapunknak is mesélt. Cikkünket keresse a szombati Délmagyarországban!

Címkék#Aranyembör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!