Vasútmodell

2019.09.13. 20:17

Műanyag hegyek, völgyek között is zakatol a vonat

Látványos tárlatot hozott a városba a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör. A terepasztalon mintegy 25 méter hosszú sínpályán zakatol a vonat, a környezetet pedig a Szeged környéki állomások és környékük színesíti.

M.A.

Szeptember 15-ig vasútmodell kiállítással várja az érdeklődőket a Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjteménye, a látványos tárlatot a szegedi Vasútmodellező Baráti Kör hozta el a városba. A terepasztalon mintegy 25 méter hosszú sínpályán zakatol a vonat, a környezetet pedig a Szeged környéki állomások és környékük színesíti. A sínek mellett találkozhatunk a szatymazi és a gyopárosi állomással, a Szeged-Békéscsaba vonal melletti szélmalommal, a mártélyi kempinggel és a szegedi Horthy Csónakházzal is, bár utóbbi előtt ma már nincs sín, korábban pedig villamos járt arra.

– Fontos, hogy méretarányosan, hűséghelyesen mutassuk meg a szerelvényeket. Sokat dolgozunk azon, hogy egy vonat szépen közlekedjen az asztalon és bírja az egész napos műszakot. – magyarázta vitéz Lőcsei Dezső, a Baráti Kör vezetője. – Az itt látható szerelvényeket naponta cseréljük, de ha a látogatók azt szeretnék, hogy tegyünk fel egy gőzmozdonyt, azt is felrakjuk a terepasztalra.

A modellek az eredeti vasúti kocsik, természeti és épített tárgyak valósághű másai, ami a látványt csak fokozza.

A modell-kiállítással együtt a gyűjtemény más érdekességeit is megtekinthetik a vendégek – belépődíj nélkül. A kiállítás szombaton 10-től 18 óráig, vasárnap pedig 9-től 17 óráig fogadja a látogatókat, kérésre tárlatvezetést is tudnak biztosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!